Betevé

El govern de la Generalitat de Catalunya nomena aquest dimarts la meteoròloga de betevé Sarai Sarroca (Flix, 1982) com a nova directora del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Sarroca és dona del temps de betevé (abans Barcelona Televisió) des del gener del 2006, però també ha treballat com a meteoròloga a la Cadena SER. És llicenciada en Geografia i té el Màster en Meteorologia per la Universitat de Barcelona (UB).

Sarai Sarroca prendrà el càrrec oficialment aquest dimarts, 18 de gener, quan es convertirà en la primera dona que dirigeix el Servei Meteorològic de Catalunya.

Sarroca prendrà el relleu d’Eliseu Vilaclara, el fins ara director del Servei Meteorològic de Catalunya. Vilaclara va ser nomenat director el novembre del 2018 en substitució d’Oriol Puig, apartat de la institució després de detectar-se diverses irregularitats sota la seva direcció.

Per Sarroca, ser la directora del Meteocat “és un honor, perquè mai abans una dona havia dirigit aquesta institució centenària. També és més que un somni, perquè he pensat molts cops a formar part del Servei Meteorològic de Catalunya, d’una manera o altra, però mai no havia arribat a imaginar que podria dirigir-lo”.

En ser preguntada pels reptes i objectius que haurà d’abordar el Meteocat durant la seva direcció, Sarroca afirma que “el Servei Meteorològic té un pla estratègic que m’agradaria estudiar abans de prendre cap iniciativa”, però també pensa que “cal apropar-lo encara més a la ciutadania per donar resposta als grans reptes de l’emergència climàtica i el canvi climàtic. Potser, per dur-ho a la pràctica, em serà de gran utilitat haver treballat a la redacció de betevé”.