Ajuntament de Flix
En un tuit publicat a primera hora del matí, el director de la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix Pere Josep Jiménez Mur ha fet públic que avui acaba la seua relació laboral amb el Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de de Sebes, per agrair tot seguit “a tothom amb qui he compartit objectius i esforços per tirar endavant aquest projecte”.
Des que a la dècada dels 90 l’espai de Sebes fou declarat PEIN, i posteriorment Reserva Natural (incloent-hi la zona del Meandre), Pere Josep Jiménez ha estat al darrere de totes les iniciatives i projectes que s’hi han fet i organitzat, convertint-lo en un dels principals referents pel que fa a la gestió d’espai naturals, reconegut en tots els àmbits professionals, i també en un important àmbit de recerca i de l’ensenyament. Al marge, una de les conseqüències també ha estat que la Reserva de Sebes i Meandre de Flix ha esdevingut un dels principals actius turístics i econòmics de la població.
La tasca de Pere Josep Jiménez ha estat reconeguda dins i fora de Flix. A més de director de la reserva, ha estat vicepresident de la Xarxa per a la Conservació de la Natura i al mateix temps membre de diverses institucions i òrgans col·lectius d’aquest àmbit. Fou soci fundador del Grup de Natura Freixe, entitat que gestiona la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, i de la que en fou també president durant uns anys. L’any 2019 l’Ajuntament de Flix, atenent a tota aquesta brillant trajectòria, li atorgà la Medalla d’Honor de la Vila de Flix.
El Consistori vol agrair a Pere Josep Jiménez Mur tota l’activitat realitzada i tot l’esforç i dedicació durant tots aquests anys al capdavant de la Reserva Natural, una tasca que l’honora i que ha anat en benefici de Flix i el territori.

Reproducció del tuit de Pere Josep Jiménez, amb una fotografia de l’arribada dels tres primers cavalls de la Camarga a la Reserva de Sebes (fotografia d’Agustí Fauquer Tarragó)