Diputació de Tarragona
Els ajuntaments del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ja poden sol·licitar des d’ara i fins al 15 de setembre els ajuts del Pla de Xoc COVID-19 impulsat per la Diputació de Tarragona amb l’objectiu de potenciar la reactivació econòmica i social dels municipis de la demarcació. La institució invertirà 8 milions d’euros en aquestes línies d’ajuts extraordinaris per als ens locals. En concret, 3M€ seran per impulsar l’ocupació i l’emprenedoria (plans d’ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre d’altres); 2M€ per accions educatives, culturals o esportives, i 3M€ per a despeses en salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció o via pública segura, entre d’altres).
Aquestes línies de subvencions formen part de Pla de Xoc COVID, aprovat pel Ple de la Diputació de Tarragona al juny i que compta amb una dotació total de 10M€. El Pla està pensat per impulsar sectors que han de ser clau en la reactivació econòmica i social de les comarques de Tarragona, com ho són la salut pública, l’ocupació i l’emprenedoria, el turisme, l’educació, la cultura o l’acció social. Per això, a més dels 8M€ per als ens locals, el Pla preveu injectar 1M€ al sector turístic, per reforçar línies d’ajuts ja convocades i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures a través del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i 1M€ més per ajuts socials (500.000€ d’ajut directe per a entitats que tenen conveni amb la Diputació i que compten amb un abast territorial ampli, com són el Banc d’Aliments, Càrites i Creu Roja, i 500.000€ en línia de concurrència per a entitats de caire social). Per a més informació sobre les línies i els requisits per presentar les sol·licituds a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona: https://seuelectronica.dipta.cat/inici
Amb el conjunt d’inversions i actuacions dutes a terme des de l’inici de la pandèmia, la Diputació de Tarragona pretén garantir la liquiditat dels consistoris perquè puguin fer front a les despeses extraordinàries que han hagut d’assumir; fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic de la demarcació de Tarragona; col·laborar econòmicament amb les entitats d’acció social, i impulsar l’activitat cultural i esportiva en els municipis.