Ajuntament de Flix
L’enquesta sobre les violències sexuals en entorn d’oci nocturn a Flix que es va publicar el passat 6 d’agost l’han respost 131 persones, el 70% de les quals han estat dones i més del 50% persones residents a Flix. Gairebé el 90% de les persones enquestades se sent còmoda amb l’entorn d’oci de Flix i creu que hi ha, en general, un bon ambient.
L’objectiu d’aquesta enquesta era conèixer una mica més la realitat del poble en matèria de violències sexuals en entorns d’oci nocturn, que estan relacionades amb la societat masclista actual. Gairebé un 80% de les persones responen que mai han patit cap classe de violència sexual, però més d’un 20% diu que sí, i fins i tot, una persona ha dit que ha patit una violació, que és la violència sexual més greu. Aquest 20% contrasta amb un 40% de persones, quasi el doble, que diu haver presenciat alguna de les violències sexuals cap a una altra persona. D’aquest 40% un 72% diu que ha intentat evitar l’agressió d’alguna manera o altra.
En l’enquesta també es va preguntar sobre si es creia que hi havia algun lloc físic o algun entorn d’oci on era més propens a donar-se situacions de violències sexuals i, aproximadament, el 50% en tots dos casos van respondre que sí, especificant alguns exemples.
Per finalitzar, es va preguntar sobre els Punts Lila, és a dir, si coneixien què són i quines funcions duen a terme. En aquest sentit, poc més del 60% coneixia completament què és un Punt Lila, i un 25% en sabia alguna cosa o n’havia sentit a parlar. L’última pregunta, sobre si creien necessària la instal·lació d’aquests punts en l’entorn d’oci nocturn de Flix, gairebé el 80% ha considerat necessari aquest servei.
En definitiva, s’han pogut recopilar dades molt importants què serviran a l’Ajuntament de Flix per la realització l’any vinent del Pla d’Igualtat per a tota la població i, també, per conèixer més la realitat social i dur a terme accions que siguin útils per aconseguir un poble més just i igualitari.