Ajuntament de Flix
El setembre de 1994, un foc iniciat en un abocador de Nonasp s’estengué ajudat pel fort vent s’estengué als termes de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, la Fatarella i Riba-roja d’Ebre. El fet que el front s’aproximés al terme de Flix, i a la zona de la fàbrica electroquímica, es van activar mesures per tal d’impedir-ho, tot i que finalment no va caldre activar el PLASEQTA. Aquell incendi va acabar afectant 4.000 hectàrees entre bosc i terres conreades i altres destrosses materials.
Va ser enmig d’aquest incendi forestal quan el 14 de setembre d’aquell 1994 van morir quatre membres del parc de bombers de Flix en quedar envoltats per les flames i cremar-se el seu vehicle. Afectacions de l’incendi a banda, fou sens dubte la nota més tràgica i fatal d’aquell infaust sinistre.
Vint-i-cinc anys després, un altre gran incendi forestal ha afectat el nostre territori, i en especial el terme de Flix. Tots i els seus efectes destructius, en aquesta ocasió sortosament no es van haver de lamentar víctimes mortals. Amb tot, des de l’Ajuntament de Flix, donada aquesta coincidència dels vint-i-cinc anys de l’incendi de Nonasp, s’ha volgut retre un homenatge pòstum als quatre membres del parc de bombers Flix que hi van perdre la vida: Eusebi Fidel Miró Farnós, natural de Benissanet, bomber professional; i els tres auxiliars forestals contractats per a aquella campanya, Pedro Vicente Mendoza Pérez, de Montsó; Jaume Munté i Aragonès, de Montbrió del Camp; i Manuel María Ruiz Aguilera, de Tarragona. L’acte es farà a demà dissabte 14 de setembre, a les 6 de la tarda al Parc de Bomberts Voluntaris de Flix.

Reproducció d’un fragment de la notícia publicada a La Veu de Flix núm. 176 (setembre de 1994)