Ajuntament de Flix
Ja ha estat publicat el núm. 446 de la revista local La Veu de Flix, corresponent als mesos d’abril i maig de 2019. Tant la portada com bona una part de les planes interiors estan dedicades a les properes Eleccions Municipals del 26 de maig. Concretament, la portada és un fotomuntatge amb la façana de la Casa de Vila de fons i a superposats els les logos de les quatre candidatures que concorren en aquests comicis. A l’interior hi ha les planes de propaganda electoral, distribuïdes d’acord amb la normativa segons la representació que ha tingut cada candidatura en aquesta legislatura que finalitza, tant pel que fa l’ordre com en l’espai que ocupen.
L’editorial fa esment a la convocatòria electoral i, tanmateix, fa un repàs de tot el seguit d’activitats que han tingut lloc a la nostra població durant les darreres setmanes. Finalitza felicitant a la regidora Norma Pujol per haver assolit l’escó com a diputada al Congrés en les passades Eleccions Generals
Precisament les aquestes passades eleccions del 28 d’abril protagonitzen igualment bona part del contingut. L’encapçala un article de Xavier Vega dedicat a Norma Pujol, explicant la seua “espectacular, fulgurant” carrera cívica i política fins a la seua elecció com a diputada. Ja gairebé a les pàgines finals hi ha l’escrit de Jaume Aresté analitzant els resultats de les eleccions a Flix.
A la secció de breus trobem una selecció de notícies agrupades sota els epígrafs Ajuntament, Obres, Comerç i Festa Major. D’aquest darrer bloc inclou una nota dedicada als grups que actuaran la vespra de festes (La Mano del Marciano i Xarim Aresté); tot i que en pàgines posteriors, també hi ha una nota dedicada a les pubilles i els hereus de la propera Festa Major.
Aquest número inclou la col·laboració de regidories de l’Ajuntament. Una signada per Núria Blanch Hernández, regidora de Serveis, “Reflexions sobre l’incivisme i i la neteja pública de Flix”. I dos escrits de la Regidoria d’Igualtat, on es comenten les activitats “Tast d’arreu del Món” i “Contes d’arreu del Món”.
A les pàgines centrals trobem un reportatge, escrit i gràfic, sobre la concessió de les Medalles d’Honor de la Vila de Flix a Anna M. García, Pere Josep Jiménez i Dolors Montagut, acte que per primera vegada se celebra a la nostra població.
Pel que fa a altres activitats destacades de les últimes setmanes, hi ha un escrit acompanyat d’imatges sobre la XXXIV Festa de la Gent Gran; un ampli recull fotogràfic de la Setmana Santa; i un article acompanyat d’imatges, sobre la celebració de Sant Jordi.
Els escrits de col·lectius de Flix explicant les seues activitats omplen bona part del contingut de la revista: el Club Nàutic Flix, comentant els bons resultats obtinguts en el Campionat de Catalunya de Batels; un aportat pel grup de recreació XV Brigada Mixta, sobre la seua participació en un museu vivent a Arenys de Mar; de l’Associació La Cana, sobre la presentació de la seua última publicació, Flix en guerra (1936-1939), de Josep M. Pérez i Pere Rams; de la Confraria d’Armats de Flix, comentant els actes commemoratius del 40è Aniversari de la Confraria; el Moto Club Flix, amb la 3a Matinal Motera Vila de Flix; una col·laboració de l’Escola Enric Grau Fontseré; un recull de notícies aportades pel Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes; i dos notes sobre la celebració de les festes de les Dolors i les Montserrats.
La contraportada està protagonitzada per publicitat del Centre d’Empreses de Flix.

Reproducció de la portada d’aquest darrer exemplar de La Veu de Flix.