Participants a la V edició de la cursa de muntanya de la Punta de l’Home

Dos-cents participants van prendre part en la cinquena edició de la Cursa de la Punta de l’Home, quarta del calendari del Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, organitzada per l’Ajuntament de Flix i el Centre Excursionista de Flix, amb inici des del Camp d’Esports Municipal de La Ventonella de Flix i amb un recorregut de 21 quilòmetres amb 1000 m de desnivell, dels quals un 70% per senders, un 25% per pista i sols un 5% d’asfalt.

En categoria absoluta van guanyar amb solvència Lluisma Mas. El component veterà del Club BTT Montbike, amb 1.57.48, va ser l’únic en efectuar el recorregut amb menys de dues hores. El segon lloc va ser per al sènior Oriol Platero (CE Trencacims), 2:08’37”, i el tercer Narcis Franch (Trail Running Cabra Feixet), 2:11’44”.

La més ràpida en efectuar el recorregut de 21 quilòmetres va ser Sandra Burgués (BTT Monbike), 2.34.03, seguida de Fanny Barreda, 2:34’21”, i Laia Solé (CEM La Cameta Coixa), 2:40’43”.

En júnior, amb recorregut de 16 quilòmetres, victòria per Pau Martínez (Picossa Trail-Fisioterapia Ferran), 2:03’45” i Gemma Chavarria (UEC Tortosa), 3:05’55”, en juvenil amb 11,5 quilòmetres, Arnau Chavarria (UEC Tortosa), 1:07’50”, i Anna Rebull (ATE), 1:09’07”.

En la categoria cadet, amb 11 quilòmetres, triomf de Nízar Hernández, 39’58”, i Ainoa Caballé (ATE), 59’55”, i en infantil, amb 4 quilòmetres, Sergi Sanahuja, 23’15”, i Emma Sabaté, 26’38”. Pel que fa a la modalitat exprés, Joel Màrmol (+Que Kms), amb 1:33’28”, va ser el més ràpid en finalitzar el recorregut de 16 quilòmetres, seguit de Josep Vilanova (Trail Roquetes), 1:37’20”, i Marc Segura (+Que Kms.), 1:39’44”; i les tres primeres femenines van ser, la sènior Victòria Escuin, 1:57’12”, amb segon i tercer lloc respectivament de Sònia Carmona (CA Ascó), 1:57’37” i Marta Malrás (Trail Roquetes), 2:01’38”. També es va celebrar una caminada popular de 11,5 quilòmetres amb 57 participants.