Ajuntament de Flix

El municipi de Flix se suma a la iniciativa d’expandir els punts lila més enllà de l’oci nocturn i, així, ajudar a trencar l’imaginari que el problema de les violències masclistes únicament es troba entre les persones joves i en els esdeveniments d’oci nocturn. D’aquesta manera amb la col·laboració imprescindible de la Unió de Comerciants de Flix, diversos establiments adherits ja s’han habilitat i format com a punts lila-irisat diürns per a donar informació sobre violències contra les dones i persones del col·lectiu LGBTI+.

Tot i que fa anys que s’habiliten punts lila-irisats en llocs massius i de nit, com en les revetlles, ara s’ha anat més enllà creant una xarxa de punts lila-irisats en diferents comerços del poble comptant amb un total de disset establiments que s’han sumat a la iniciativa. És el cas de 3M10, Didal i agulla, Estètica Asun, Estètica Imma, Fimag, Fins la Lluna, Fruites i verdures Montse, Joieria Losada, L’illa, La Parafarmàcia, Mobles Ramon, Nova Art, Perruqueria Dolors, Rita M, Sublim by Ursula, Pàdel Flix Indoor i l’Ajuntament.

Tots aquests establiments tenen un distintiu a la porta. I, més enllà de donar informació a víctimes i persones properes, també poden detectar casos. Les treballadores dels comerços adherits a la iniciativa s’han format per donar correctament assessorament a les persones víctimes de violències masclistes i LGBTI-fòbiques o persones del seu enrorn que necessitin atenció durant l’horari comercial.

On demanar ajuda

Si pateixes violència masclista o creus que algú en pot estar sent víctima, hi ha diversos recursos actius les 24 hores, cada dia de l’any, per demanar ajuda:

– El telèfon de la Generalitat de Catalunya d’atenció i informació gratuït 900 900 120, que atén consultes i urgències, és confidencial i no queda registrat al mòbil.

– El 112, on es pot trucar en cas d’emergència davant d’una agressió.

– O el WhatsApp dels Mossos d’Esquadra 601 00 11 22, que també ofereix informació i assessorament.