Instant de l’acte d’inauguració. D’esquerra a dreta, Xavier Farré Albendea, director del Campus Terres de l’Ebre de la URV; Francesc Barbero Escrivà, batlle de Flix; i Laia Gómez Aran, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Flix

Ajuntament de Flix

Ahir dilluns 15 de gener, s’iniciaren a Ca Don Ventura les sessions del curs 2023-2024 de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran. Prèviament, es féu l’acte d’inauguració del curs, que comptà amb l’assistència del director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré Albendea, del batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, i de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Flix, Laia Gómez Aran.

Obrí l’acte inaugural el batlle de Flix, Francesc Barbero, donant la benvinguda a les persones assistents. Tot seguit, intervingué el director del Campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré, qui comentà diversos aspectes del nou curs, entre altres el canvi de la persona coordinadora de les Aules d’Extensió Universitària de la URV, després que l’anterior, M. Isabel Miró Montoliu, comuniqués que ho deixava, passant la coordinació a mans de Josep Maria Pons Altés, professor de Didàctica de les Ciències Socials de la URV.

Finalitzats els parlaments de l’acte inaugural, s’impartí la primera sessió del curs, amb la conferència “Enganyats per l’evidència”, a càrrec de Jordi Andreu Corbatón, doctor en estudis empresarials i professor del Departament de Gestió d’Empreses de la URV. El desenvolupament de la sessió fou totalment interactiu, fomentant el conferenciant la participació dels assistent a l’acte.

Altres sessions del trimestre

La sessió d’ahir fou la primera del curs i del trimestre. La resta de conferències programades fins al mes de març són les següents:

  • 29 de gener, “La petjada jueva a Tortosa, una revisió actualitzada”, de Joan-Hilari Muñoz Sebastià, historiador
  • 12 de febrer, “Mites entorn al suïcidi, en parlem?”, de Georgina Casanova Garrigós, doctora en Infermeria i professora del Departament d’Infermeria de la URV
  • 26 de febrer, “Què en sabem del paper de les vitamines?”, d’Eva Benet Escoda, diplomada i graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la UB i la URV
  • 11 de març, “L’agricultura regenerativa: cultivant resiliència davant la crisi climàtica”, de Maite Martínez Eixarch, doctora en Biologia i investigadora de l’IRTA a la Ràpita.

Properament es donaran a conèixer les sis xerrades restants programades per al següent trimestre (abril-juny).

Matrícula oberta fins al 31 de gener

El període de matriculació per al curs 2023-2024 de les Aules d’Extensió Universitària segueix encara obert, finalitzant el termini el 31 de gener. Les persones interessades, poden adquirir la butlleta i el programa del primer trimestre (gener-març) a les Oficines Municipals. Així mateix, les persones que es van matricular en l’anterior edició de pagament (2022) han anat rebent la butlleta i el programa al seu domicili per correu postal. A més, tots dos documents també es poden descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament de Flix.

Per formalitzar la matrícula, cal presentar a les Oficines Municipals la butlleta d’inscripció i el comprovant bancari de pagament.

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran és un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la població d’un territori. La URV, dins la seva política de participació cívica, és conscient de la importància de la seva relació amb l’entorn social i per això hi participa de ple. A més, vol ajudar adonar una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès. Pel que fa a les poblacions ebrenques, les Aules s’organitzen des del Campus Terres de l’Ebre de la URV, amb la col·laboració dels ajuntaments i/o altres entitats i poblacions on es fan les sessions. En aquest curs s’han programat xerrades de les Aules a Amposta, Flix, la Ràpita i Tortosa.

Vista de l’aula durant l’acte d’inauguració.

Intervenció del director del Campus Terres de l’Ebre, Xavier Farré.

El professor Jordi Andreu Corbatón, impartint la primera conferència del curs, “Enganyats per l’evidència”.