Ajuntament de Flix

A partir d’avui dimecres 20 de gener s’ha obert el període de matriculació del curs 2023-2034 de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran. Les interessades, poden adquirir la butlleta i el programa del primer trimestre (gener-març) a les Oficines Municipals. Així mateix, les persones que es van matricular en l’anterior edició de pagament (2022) rebran la butlleta i el programa al seu domicili per correu postal. A més, tots dos documents també es poden descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament de Flix.

Per formalitzar la matrícula, cal presentar a les Oficines Municipals la butlleta d’inscripció i el comprovant bancari de pagament. El preu de la matrícula és de 30 euros. El termini de formalització de la matrícula finalitza el 31 de gener de 2024.

El curs començarà el proper 15 de gener.

Onze sessions

El curs 2023-2024 constarà d’onze xerrades de temàtica variada. Les cinc corresponents al primer trimestre (gener-març) són les següents:

  • 15 de gener, “Enganyats per l’evidència”, de Jordi Andreu Corbatón, doctor en Estudis Empresarials i professor del Departament de Gestió d’Empreses del a URV
  • 29 de gener, “La petjada jueva a Tortosa, una revisió actualitzada”, de Joan-Hilari Muñoz Sebastià, historiador
  • 12 de febrer, “Mites entorn al suïcidi, en parlem?”, de Georgina Casanova Garrigós, doctora en Infermeria i professora del Departament d’Infermeria de la URV
  • 26 de febrer, “Què en sabem del paper de les vitamines?”, d’Eva Benet Escoda, diplomada i graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la UB i la URV
  • 11 de març, “L’agricultura regenerativa: cultivant resiliència davant la crisi climàtica”, de Maite Martínez Eixarch, doctora en Biologia i investigadora de l’IRTA a la Ràpita.

Properament es donaran a conèixer les sis xerrades restants programades per al segon trimestre de les Aules (abril-juny).

Com en les últimes edicions, les xerrades tindran lloc a Ca Don Ventura, a les 18 h.

Així mateix, es preveu l’organització d’una sortida cultural adreçada a les persones matriculades a les Aules.

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran és un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la població d’un territori. La URV, dins la seva política de participació cívica, és conscient de la importància de la seva relació amb l’entorn social i per això hi participa de ple. A més, vol ajudar adonar una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès. Pel que fa a les poblacions ebrenques, les Aules s’organitzen des del Campus Terres de l’Ebre de la URV, amb la col·laboració dels ajuntaments i/o altres entitats i poblacions on es fan les sessions. En aquest curs s’han programat xerrades de les Aules a Amposta, Flix, la Ràpita i Tortosa.