Un any més, l’últim divendres de novembre arriba la campanya del Black Friday. Ja fa més d’una dècada que aquesta tradició nord-americana va arribar al nostre calendari comercial de la mà de grans empreses d’electrònica, donant lloc a una jornada on el consumisme és el gran protagonista.

En moltes ocasions, el comerç local s’ha vist obligat a sumar-se als descomptes per no perdre visibilitat en una data tan assenyalada, a les portes de la campanya de Nadal, a costa de reduir molt els marges de benefici o fins i tot fent front a pèrdues: és impossible igualar els preus i les ofertes de les grans superfícies.

Aquest any, doncs, la Unió de Comerciants de Flix, amb la unanimitat d’una cinquantena de negocis associats, ha decidit dir prou al Black Friday. “Li hem intentat donar la volta i aprofitar aquest dia per reflexionar al voltant dels valors del comerç local i la manera de consumir que fomenta una campanya com la del Black Friday” comenta Rita Costa, presidenta de l’entitat.

Per fer-ho, els comerços adherits, amb el suport institucional de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Flix, faran públic un manifest que explica els motius pels quals les botigues de la Unió de Comerciants no se sumen al Black Friday. El proper dijous, 23 de novembre de 2023,  a dos quarts de dos del migdia a Ca Don Ventura (Flix) els membres de la Unió de Comerciants faran la lectura del manifest.