Acte de presentació del Consell d’Infància i Adolescència de Flix a la Sala de plens de l’Ajuntament de Flix

Ajuntament de Flix

Avui, 20 de novembre de 2023, Dia Universal dels Drets dels Infants i els Adolescents, s’ha constituït el Consell d’Infància i Adolescència de Flix, un òrgan de consulta i participació vinculat a l’equip de govern on els infants i els joves de la població poden treballar en la millora i la transformació del municipi.

L’acte ha comptat amb la presència del batlle i dels regidors, dels portaveus dels grups municipals, dels representants de les associacions de famílies i dels centres educatius, dels consellers i conselleres i dels seus familiars.

“Amb la creació d’aquest Consell es reivindica que els infants i els adolescents també són ciutadans i com a tal han de poder exercir els seus drets, disposant d’un espai on tinguin veu i vot” ha explicat la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Laia Gómez Aran. D’aquesta manera, es concep als infants com a subjectes polítics que tenen capacitats i han de tenir oportunitats adequades per implicar-se en el funcionament dels seus municipis. “Amb aquest acte volem sensibilitzar a tota la ciutadania del poble de Flix de la importància de donar veu als infants i adolescents”, ha afegit la regidora.

Consellers i conselleres amb els representants polítics

La creació d’aquest Consell ha estat motivada per l’article 27.1 de la Llei 14/2012 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, que responsabilitza a les administracions locals a crear consells de participació territorial per tal de donar als infants i als adolescents l’oportunitat d’afavorir la convivència i la integració cultural en l’àmbit veïnal i local.

L’òrgan està format per setze consellers i conselleres, infants i adolescents d’entre 8 i 17 anys, que voluntària i lliurement han decidit formar part del Consell, motivats a exercir el seu dret a participar, assumint la responsabilitat i el compromís corresponent.

Laia Ferrús Vicente ha estat la persona encarregada de dinamitzar i guiar la posada en marxa i el funcionament del consell, i la regidora d’Infància, Adolescència i Joventut, Laia Gómez Aran, n’és la responsable política com a representant de l’Ajuntament.

El batlle ha assegurat que la creació d’aquest consell és tot un repte per un municipi petit com Flix i ha remarcat la importància d’escoltar als infants i adolescents quan es parla de polítiques públiques, sobretot, per aplicar la seua mirada.