Ajuntament de Flix

Ahir dimecres 20 de setembre es va realitzar el simulacre de risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre, on simultàniament es feia la prova de sirenes i l’enviament d’alertes a telèfons mòbils. En el cas de Flix, si bé les sirenes van funcionar correctament, alguns habitants de la població no van rebre les alertes d’emergència als mòbils. Al marge, hi ha hagut durant la prova 63 trucades al 112 de ciutadans que demanaven informació un cop sentien sirenes, totes procedents del Tarragonès i el Baix Camp, però cap de les Terres de l’Ebre.

La prova d’ahir és la primera prova general de sirenes que s’ha dut a terme des d’abril de 2019. El replantejament del risc químic a Tarragona amb el Plaseqta i les campanyes de sensibilització, així com la pandèmia, van ser un parèntesi que ara s’ha tancat amb la nova realització de la prova de sirenes. Ara, a diferència de les proves que es feien abans del 2019, s’ha optat per fer-les territorialitzades i la primera prova és la que es va fer ahir a Tarragona i Terres de l’Ebre.

En aquesta prova, a més, no es requeria dur a terme el confinament tot i que s’animava a tothom que pogués a practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d’accident químic: tancar- se en l’edifici on som o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l’exterior. Les escoles de Flix van participar en la pràctica del confinament.