Ajuntament de Flix

La Cursa de les 1.000 Escales Flixanques ja és tot un emblema de la Setmana Santa a Flix.  El Divendres Sant, 7 d’abril, arriba la XVI edició de la cursa que recorre el municipi passant per gran part dels trams d’escales existents i acumulant un desnivell de 170 metres aproximadament.

El punt de sortida i d’arribada és el bar l’Escala, principal organitzador de l’esdeveniment, i la carrera compta amb dos modalitats: la cursa popular de 2.500 metres de recorregut i la competició de dos voltes (uns 5.000 metres).

Pel que fa a les inscripcions, totes les persones que vulguin participar caldrà que s’inscriguin abans del 2 d’abril a través del web www.runedia.com, per un preu de 7 euros en la modalitat popular i 13 euros en la competició. Tots els participants rebran una samarreta tècnica de la cursa i entraran al sorteig de vuit mones de les pastisseries Fleca Margalef, Forn Montserrat, Pastisseria Els Perxis i Pastisseria Larrosa, així com d’un sopar per a dos persones al Bar l’Escala. En el cas de la cursa de competició, hi haurà premis en metàl·lic per a les cinc primeres persones classificades de cada categoria (masculí i femení) i altres premis per a les tres primeres persones classificades de la categoria masculina i de la femenina.

Amb tot, el Bar l’Escala, el Centre Excursionista de Flix i l’Ajuntament de Flix, tots ells organitzadors de l’esdeveniment, celebren poder dur a terme la cursa un any més i animen a tothom a  participar i a gaudir d’aquesta cursa tan  característica del municipi.