Ebredigital / Ajuntament de Flix

El flixanco Xarim Aresté ha estat un dels guardonats en els Premis Enderrock, que aquest dijous a la nit han celebrat la 25a edició en una gala a l’auditori de Girona. Aquest artista polifacètic (també és escriptor i pintor) va rebre el premi al millor treball de pop-rock per ‘Ses entranyes’ editat l’any passat per RGB Suports. El seu cinquè disc d’estudi de la seva carrera en solitari era definit per la mateixa publicació musical com una composició en la qual Aresté “posa l’instint i els budells per davant de tot i s’envolta d’una banda exquisita a qui confia tot el seu art. Alguna mena d’intuïció el va fer escriure el vers que dona títol al disc en mallorquí, que finalment s’ha convertit en un agraïment als músics –tots mallorquins– que l’han acompanyat a l’estudi per parir aquesta obra d’art visceral que esdevé Ses entranyes”.

Els triomfadors de la gala va ser el grup osonenc Oques Grasses i Julieta. Oques Grasses s’han emportat els premis de millor artista i millor directe, mentre que Julieta s’ha emportat un doble premi pel seu últim àlbum ‘Ni llum ni lluna’, que ha rebut el reconeixement del públic i la crítica. La guanyadora del concurs de TV3 ‘Eufòria’, la vallenca Mariona Escoda, ha aconseguit el premi d’artista revelació també en votació popular, i The Tyets han aconseguit el premi de millor cançó per ‘De l’1 al què’. El millor videoclip ha estat per Lildami amb el vídeo ‘Supermercat’. Per altra banda, la revista musical també ha reconegut als Esquirols i Marina Rossell per la seva trajectòria.

El millor disc de l’any de la crítica ha estat per ‘Motomami’ de Rosalia i ‘Jota de morir’ de Marala, que han aconseguit el reconeixement ‘ex-aequo’. El millor artista de l’any ha estat Antònia Font, després de l’aturada en la seva carrera. El millor disc de cançó d’autor l’ha guanyat Anna Andreu amb ‘La mida’ i el de folk, Arnau Obiols amb ‘Mont Cau’. El premi a millor disc de músiques urbanes ha estat per Flashy Ice Cream amb ‘Aftersun’.

Felicitació del batlle de Flix

El batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, a través del seu perfil de Twitter, ha felicitat Xarim Aresté pel nou guardó assolit. Concretament, ha escrit “L’enhorabona a #XarimAresté per un nou reconeixement, aquest cop als premis @enderrock. Ens té molt mal acostumats!”