Davant l’anunci de tancament de la planta de fosfat bicàlcic de Flix comunicat a aquest Ajuntament i als representants dels treballadors per part d’Ercros aquest passat divendres, 11 de novembre de 2022, el Ple de l’Ajuntament vol manifestar el següent:

  1. Expressem tot el nostre suport al centenar de treballadors i treballadores, tant d’Ercros com de les empreses auxiliars, que veuen compromès el seu lloc de treball en cas de produir-se aquest tancament el 31 de desembre d’enguany, tal i com és intenció de l’empresa.

  2. L’anunci es va realitzar el mateix dia que la companyia anunciava beneficis rècord dels 3 primers trimestres d’enguany. Deixant de banda la desconsideració de fer coincidir tots dos anuncis, entenem que vistos aquests resultats, l’empresa no té cap excusa per atendre de forma justa i satisfactòria la situació que provocarà en les persones afectades.

  3. Malgrat conèixer les dificultats objectives que, per raó de la conjuntura de costos de l’energia i la volatilitat dels mercats, fan difícil renovar l’acord amb Covestro i Phosphea per a la continuïtat a mig termini de l’activitat actual, estem convençuts de la possiblitat de prorrogar els acords actuals els mesos necessaris per donar una solució de continuïtat a les empreses subcontractades i els seus treballadors, que d’altra manera, es veuen abocades a un tancament abrupte i acomiadaments improvisats aquest desembre.

  4. Constatem un cop més, la nul·la intenció d’Ercros d’invertir en les plantes productives de Flix. Amb aquest tancament es culminaran 25 anys de desinversió i acomiadaments al centre productiu que havia sigut bandera i sostenidor del grup en moltes ocasions passades. És per això que exigim a la companyia que sigui facilitadora de noves activitats als seus terrenys de Flix.

  5. Amb el convenciment que Flix és molt més que una fàbrica i que té més futur que passat, emplacem a la ciutadania a fer costat a les famílies afectades, al comerç local i a participar de les activitats comunitàries dels propers mesos.

Flix, 14 de novembre de 2022.