Ajuntament de Flix

Els passats dies 13, 14 i 15 de maig va tenir lloc a l’EMD de Jesús la Fira de l’Oli i de la Garrofa de les Terres de l’Ebre. Entre els actes es va celebrar  XXXVIII Concurs al tast dels olis de les Terres de l’Ebre. Dins la categoria E del concurs Premi al millor oli d’oliva verge. Productors particulars i de collita pròpia, el primer premi va recaure en Joaquín Fibla d’Alcanar amb un oli de varietat arbequina, seguit de Pau Llecha de Flix, i Joan Gisbert d’Aldover. El concurs se celebra dins de .

Els guanyadors de les diverses categories van conèixer els resultats el passat dijous 12 de maig. L’acte de lliurament dels guardons tingué lloc diumege dia 15, al migdia, al recinte firal.

Tal com recullen diversos mitjans, els experts tastadors del concurs han reconegut que els olis presentats han respost amb la mateixa qualitat dels darrers anys, malgrat presentar-se uns mesos després d’acabada la campanya de recollida. Els aromes, gustos i sabors han tornat a posar de manifest l’excel·lent qualitat dels olis d’oliva verge de les Terres de l’Ebre, i aconseguits a partir de diverses varietats.

Pau Llecha Cervelló és agricultor. Entre 2009 i 2011 fou regidor de l’Ajuntament de Flix per CiU.

A dalt, Pau Llecha Cervelló -cinquè per la dreta- amb els altres guardonats al certamen. A sota, mostrant el guardó, dins del recinte firal.