Ajuntament de Flix

Avui 5 de maig de 2022 es compleix el 77è Aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Per aquest motiu, alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut de Flix, acompanyats per la professora Mònica Llop Viñolas i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Flix, Norma Pujol Farré, han recordat els deu flixancos que van ser deportats en camps nazis, la majoria precisament al camp de Mauthausen. L’acte ha consistit en fer un recorregut pels llocs on hi ha ubicades les llambordes Stolpersteine en record dels deportats, netejant la placa commemorativa, dipositant un clavell i fent la lectura de la història de cadascun dels deu deportats.

La participació d’alumnes de l’Institut de Flix en aquesta commemoració está motivada per la intenció de fer arribar a les generacions joves els valors que es volen transmetre a través de les llambordes Stolpertaine, i que en els anys propers hi participin aixi mateix altres alumnes del centre educatiu. Una iniciativa que s’ha dut a terme entre l’Ajuntament de Flix i l’Institut de Flix, coordinada per la professora d’Història Mònica Llop Viñolas, membre de l’entitat DEMD (Departament d’Educació i Memorial Democràtic) – Terres de l’Ebre.

Instant en què una de les alumnes diposita un clavell al costat d’una de les llambordes Stolpersteine.

Lectura de la biografia d’un dels deportats al costat de la llamborda Stolpersteine.

 

L’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat que han participat en l’acte, acompanyats per la professora de l’Institut de Flix, Mònica Llop Viñolas, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Flix, Norma Pujol Farré.