Ajuntament de Flix
El DOGC d’avui 15 d’octubre de 2020 ha publicat el decret mitjançant el qual es declara dol a tot el territori de Catalunya amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament del president la Generalitat de Catalunya Lluís Companys Jover. En el text del decret s’expressa que “el Govern de la Generalitat, colpejat encara avui per la injustícia d’aquell crim, però amb l’absoluta convicció que el seu llegat roman viu, vol retre homenatge a la seva memòria i als serveis que va prestar per a Catalunya i per al seu poble“.
D’acord amb aquesta disposició, l’Ajuntament de Flix s’ha adherit al dol oficial, i s’ha col·locat a la balconada de la Casa de la Vila el domàs amb el crespó negre. El batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, en el seu perfil de Twitter, fent-se’n ressò, ha recordat les últimes paraules del president Companys davant l’escamot d’afusellament: “Per Catalunya i el que representa de Pau, Justícia i Amor“.