Canal 21 / La Marfanta / Ajuntament de Flix
Els batlle de Flix, el republicà Francesc Barbero, va afirma la passada setmana que no és “gens optimista” sobre les opcions d’aturar el nou abocador industrial de Riba-roja d’Ebre per la via judicial. Un cop que l’empresa Lestaca ha enllestit les obres i que la Generalitat no ha pogut desautoritzar el projecte, Barbero ha reconegut que no té gaires esperances de què puga prosperar el recurs contenciós administratiu presentat pels ajuntaments contraris al dipòsit industrial.
En qualsevol cas, va dir que ara el que més li preocupa és que els camions que portin els residus a Riba-roja d’Ebre hauran de travessar el nucli urbà de Flix. En concret, pel barri de la Colònia Fàbrica, amb un vial molt estret i amb cases a tocar de la carretera, ja que la carretera d’Almatret encara no és una realitat
A banda, també es referí a la reivindicació pel desdoblament de l’eix de l’Ebre, quan falten pocs dies per a la trobada entre la Generalitat i els alcaldes entre Flix i Amposta. L’alcalde flixanco va celebrar que el govern plantegi carrils 2+1, però ha reclamat que les millores siguen unitàries en tota la C-12, entre Lleida i Amposta.
Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, també es va avançar a la possible implantació de parcs fotovoltaics als terrenys afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, a partir del nou decret de la Generalitat. Segons l’alcalde, la prioritat és recuperar l’activitat agrària, però no s’han de descartar altres projectes si els ajuntaments poden dir-hi la seua i evitar-ne la massificació. Francesc Barbero, que és el nou president de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE), ha explicat que han encarregat un estudi jurídic i tècnic sobre les conseqüències del nou decret.

Un instant de l’entrevista realitzada pel Canal 21.