Ajuntament de Flix
La passada setmana, els alcaldes i les alcaldesses  d’ERC de la zona de la central nuclear d’Ascó i el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, en actes diferents, van voler fer paleses les mancances que existeixen en els Plans d’emergència nuclear (PENTA) pel que fa a les poblacions afectades.
En una compareixença davant la premsa, els alcaldes i les alcaldesses d’ERC, acompanyats pels candidats al Congrés i al Senat, Norma Pujol i Miquel Aubà, van denunciar la falta d’actualització dels Plans d’emergència nuclear exterior així com la precarietat de mitjans i infraestructures que disposen els municipis.
Per la seua banda, el Síndic de Greuges va presentar l’esborrany de l’informe que elabora sobre les mancances dels Plans d’emergència nuclear als alcaldes de la zona d’influència de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. Igualment que allò que havien denunciat els alcaldes, Rafel Ribó va poder comprovar en persona els problemes d’evacuació que es podrien viure i les mancances tecnològiques que encara hi ha a la zona, com punts negres sense cobertura de telefonia mòbil. L’informe definitiu, un cop recollides els suggeriments i demandes dels diversos ajuntaments afectats, es farà arribar al Ministerio de l’Interior, a la Generalitat de Catalunya i al Defensor del Poble.

A dalt, els alcaldes i les alcaldesses de la zona afectada per la central nuclear d’Ascó, acompanyats per la diputada Norma Pujol i el senador Miquel Aubà. A sota, el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, durant la seua intervenció a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (Fotografies: Aguaita.cat)