Ajuntament de Flix
Tal com estava previst, avui dissabte 15 de juny al migdia s’ha constituït l’Ajuntament de l’11 Legislatura, que correspon al període 2019-2023. Inicialment, s’ha constituït la mesa d’edat presidida pel regidor de més edat (Xavier Sabaté) i la regidora de més jove (Vera Llombart), davant els quals cadascun i cadascuna dels regidors i regidores electes han pres possessió del seu càrrec. Seguidament, s’ha passat a la votació del nou alcalde. Després de la preceptiva pregunta a tots els grups municipals, sols el representant d’ERC-Entesa per Flix-AM, Francesc Barbero EScrivà, ha manifestat la seua decisió de presentar la seua candidatura a l’Alcaldia. Un cop efectuada aquesta entre els 11 nous representants municipals, Francesc Barbero ha obtingut 8 vots (els 7 del seu grup i el del representant d’Unitat per Flix-CP), mentre que els altres regidors i regidora (els 2 de Junts per Flix i la de la Crida Flixanca) han votat en blanc. Vist el resultat, ha estat proclamat nou alcalde de l’Ajuntament de Flix Francesc Barbero Escrivà, qui seguidament ha rebut la vara d’alcalde de mans del seu antecessor en el càrrec Marc Mur.
Tot seguit, han intervingut els portaveus de cadascun dels grups municipals, Carme Rosich, per la Crida Flixanca; Xavier Sabaté, per Unitat per Flix-CP; Josep Solé, per Junts per Flix; i Norma Pujol, per ERC-Entesa per Flix-AM. En el seu parlament, han argumentant el sentit del vot del seu grup. L’última intervenció de l’acte l’ha protagonitzat el nou alcalde, Francesc Barbero, agraint els suports rebuts, la seua voluntat de col·laborar amb tots els grups i els objectius a assolir durant aquesta legislatura recent iniciada (més endavant s’aportarà el text complert del seu parlament).
Unitat per Flix-CP s’integra al Govern Municipal
Un dels fets que s’ha confirmat avui durant aquest Ple de Constitució, és la integració del representant d’Unitat per Flix-CP, Xavier Sabaté Ibarz, al Govern Municipal. Ho anunciat el mateix regidor quan ha explicat el sentit del seu vot, donant suport a Francesc Barbero com a nou alcalde, indicant així mateix la signatura d’un acord entre els grups municipals, ERC-Entesa per Flix-AM i Unitat per Flix-CP.
Per la seua banda, els representants dels altres grups -Josep Solé, per, Junts per Flix i, i Carme Rosich, per la Crida Flixanca- han manifestat que romandran a l’oposició, tot i que des d’una òptica constructiva i donant suport a aquelles inicitives del Govern Municipal que considerin positives per a la població.
Seguiment de l’acte
Un públic nombrós omplia la Sala de Plens per seguir l’acte de constitució del nou Consistori. Majoritàriament, les persones assistents eren familiars dels nous càrrecs electes. Així mateix, hi eren alguns regidors i regidores de l’anterior Ajuntament i també ex alcaldes del municipi. Tanmateix, hi havia entre el públic representants d’entitats de la població.
Al marge de la Sala de Plens, també un bon nombre de persones han seguit l’acte des de la sala de Ca Don Ventura, on es projectava en directe.

Els regidors i les regidores del nou Consistori de Flix. D’esquerra dreta: Víctor Sabaté  i Josep Solé, de Junts per Flix; Vera Llombart, Gemma Abelló, Caco Casals, Francesc Barbero, Lara Bertran, Norma Pujol i Pau Guiu, d’ERC-Entesa per Flix-AM; Carme Rosich, de la Crida Flixanca; i Xavier Sabaté, d’Unitat per Flix-CP.
(* Cliqueu damunt la imatge per accedir al reportatge fotogràfic)