Ajuntament de Flix
Francesc Xavier Vega Castellví serà el pregoner de la Festa Major de Flix 2018. L’acte del pregó tindrà lloc la vespra de Festa Major, el dia 14 d’agost.
Va nàixer a Flix el 18 d’octubre de 1955, segon dels tres fills de Carlos Vega Benítez i Teresa Castellví Castellví. Casat amb Laura Rofes Bagés, el matrimoni té dos fills, Aina i Pol.
Frascesc Xavier Vega és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (1979). Fou professor de l’Institut de Flix, centre del que en fou director entre 1996 i 2003, i on finalitzà la seua docència l’any 2016. Ha estat també primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Flix (períodes 1983-1991 i 2003-2004). Així mateix, va ser director dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre (2004-2006) i director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a les Terres de l’Ebre (2007-2011).
És membre fundador del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), fundador i primer director de Ràdio Flix; membre fundador del col·lectiu Fòrum Pere Coromines i editor de la revista político-cultural Fòrum. A més, ha col·laborat en els mitjans Revista de Catalunya, El Món, Ateneu, Avui, Diari de Tarragona, El Punt, La Veu de l’Ebre i La Veu de Flix. L’any 2017 va publicar el llibre Terres de l’Ebre, frontera i frontissa. Ha participat tanmateix en diversos actes culturals: conferències, debats, col·loquis i presentació de llibres. Durant aquest 2018 ha endegat a la Biblioteca Municipal “Artur Bladé i Desumvila” el cicle de conferències “Atreveix-te a pensar”, on mensualment tracta un determinat tema i la seua vinculació amb la Filosofia.

Francesc Xavier Vega, impartint la conferència “Filosofia i Mitologia”, el passat 18 de gener.