Visita als terrenys del futur equipament amb el conseller de Salut i l’equip del CAP

Ajuntament de Flix 

L’Ajuntament de Flix ha finalitzat el darrer tràmit de cessió dels terrenys al Departament de Salut per a la construcció del nou CAP durant el plenari celebrat aquest dilluns, 12 de febrer. Es tracta de l’acord definitiu després dels preceptius tràmits d’agrupació urbanística, cadastral i de registre de la propietat del solar, el qual ocupa un total de 1.663 m2 un cop rectificats els límits amb el cadastre.

Durant les properes setmanes s’acabarà de dur a terme l’enderroc de les dos cases propietat de l’Ajuntament i dels garatges contigus, un cop que Inspecció de Treball doni l’autorització preceptiva a l’adjudicatari per reprendre les feines després que es paralitzés l’obra arran de males praxis. D’aquesta manera, es podrà adjuntar a l’expedient el certificat d’enderroc total per formalitzar-ho davant del Departament de Salut.

L’expedient de cessió dels terrenys s’ha aprovat per deu vots a favor (sis d’ERC-Entesa per Flix, tres de Junts per Flix i un d’Unitat per Flix) i un vot en contra per part del grup polític la CUP, que s’ha volgut mostrar coherent amb la postura que ha mantingut des de l’inici i ha justificat el sentit del seu vot considerant que la ubicació escollida col·lapsarà totalment el poble. En aquest sentit, el batlle ha assegurat que tant el  conseller de Salut com l’actual equip directiu del CAP, en la recent visita duta a terme als terrenys del futur equipament, van mostrar satisfacció de poder trobar localitzacions cèntriques per un equipament de Salut, facilitant als usuaris el desplaçament a peu o amb transport públic.  A més a més, ha considerat poc probable que la ubicació pugui produir un col·lapse, tenint en compte que es tracta d’una instal·lació que bàsicament atén visites concertades i planificades sense que hi hagi allaus d’usuaris.

En el cas de Junts per Flix, ha votat a favor, però ha qüestionat que es dugés a terme la cessió definitiva sense estar acabades les obres d’enderroc. El batlle ha explicat que amb la sessió plenària es tanca l’expedient administratiu però no l’urbanístic, que requereix finalitzar l’enderroc per tal que el Departament de Salut pugui iniciar les obres amb la formació total del solar.

Així doncs, amb la cessió definitiva, el Departament de Salut passa a ser el responsable d’executar el projecte que actualment es troba en fase de redacció.

Altres acords

Durant la sessió plenaria s’han aprovat altres acords com la moció de rebuig a la interconnexió de xarxes d’aigua entre el consorci d’aigües de Tarragona amb el Ter-Llobregat i l’acord amb relació a l’aplicació de bonificacions del 95% de l’IBI a les finques afectades per l’incendi produït entre el 26 de juny i el 7 de juliol del 2019, com ja es ve aplicant des dels últims cinc anys.