Ajuntament de Flix

Des de l’Ajuntament de Flix s’ha estat treballant per poder oferir un Casal d’Hivern per als infants a finals d’aquest desembre. No obstant això, la proposta del casal d’enguany s’ha hagut d’adaptar per fer compatible el lleure amb la seguretat. D’aquesta manera ha sorgit el Casal d’Hivern 2020 que acollirà nens i nenes de 0 a 13 anys i que es desenvoluparà entre el 27 i el 31 de desembre durant els matins de 9 h a 13 h. A més, per tal que tots els infants puguin gaudir, les activitats es desglossaran amb dos formats diferents per adaptar-se a les diferents franges d’edat.

Per una banda, per als nens i les nenes de 0 a 2 anys s’ha organitzat un espai anomenat “Espai de joc en família” que estarà ubicat a la plaça de l’Església i que, com bé indica el seu nom, pretén ser un espai adaptat per tal que els més petits puguin anar a passar una bona estona amb els seus familiars. Aquesta instal·lació comptarà amb diferents jocs per tal que els petits puguin gaudir i estimular els 5 sentits. Aquest espai estarà habilitat del 27 al 30 de desembre, ja que el 31 de desembre la plaça reunirà les activitats de cloenda per a tota la canalla inscrita al casal.

Per una altra banda, els nens i les nenes de 3 a 13 anys, gaudiran de diverses activitats per diferents llocs del poble a l’aire lliure en cas que faci bon temps – en cas de no ser així, hi haurà espais tancats habilitats per seguir amb el transcurs de les activitats – i acompanyats de monitors i monitores. Per tal de procurar la màxima seguretat, es crearan grups de convivència de 10 infants com a màxim acompanyats d’un monitor i seran grups estables que no es barrejaran durant el transcurs del Casal d’Hivern. Aquestes mesures poden canviar en funció de com evolucioni la pandèmia de la Covid-19.

A més a més, el 30 de desembre a la Pista d’estiu de La Unió Social, tindrà lloc l’espectacle de titelles “Pipa, el titella meravella” a càrrec de la companyia Puntual i estarà obert a tots els nens inscrits al Casal, tant els de 0 a 2 anys que hauran d’anar acompanyats d’algun familiar, com als de 3 a 13 anys que aniran acompanyats dels monitors.

Pel que fa al dia 31 de desembre, totes les activitats es concentraran a la plaça de l’Església on tindrà lloc l’espectacle “La gallina dels ous d’or” a càrrec de Zum-Zum Teatre, seguit de les ja tradicionals Campanades Infantils i amb la visita de l’Home dels Nassos per concloure el Casal d’Hivern 2020.

Cal remarcar, que a causa de la situació de la Covid-19, totes les activitats programades seran exclusivament per als nens i les nenes inscrits al Casal i que en cap cas es permetrà la participació d’infants que no s’hagin inscrit, tampoc a les del dia 31 de desembre a la plaça de l’Església.

Així doncs, la inscripció dels infants de 0 a 2 anys serà gratuïta però imprescindible per assistir a les activitats, i les inscripcions dels nens i nenes de 3 a 13 anys tindrà un preu de 20 euros per als 5 dies, excepte en el cas de germans als quals s’aplicarà un descompte del 10% al primer germà, del 20% al segon germà i del 30% al tercer. Els germans de 0 a 2 anys inscrits no computaran en el descompte.

El període d’inscripcions serà del 9 al 21 de desembre a les 14 h i per dur-la a terme caldrà descarregar el formulari on-line accedint al web de l’Ajuntament de Flix www.flix.cat i anar a l’apartat de “participació” del menú principal. Un cop omplert i signat caldrà enviar-lo per correu electrònic a lleure@flix.cat juntament amb la fotocòpia de la targeta sanitària de l’infant i amb el justificant de pagament efectuat prèviament a un dels números de compte de qualsevol de les tres entitats bancàries de la població que trobareu al mateix formulari d’inscripció.

Finalment, per tal de poder resoldre tots els dubtes i explicar la dinàmica del casal amb més detall, el proper dijous, 10 de desembre, a les 19 h es durà a terme una reunió informativa per als familiars a través de la plataforma Jitsi Meet accedint a l’enllaç https://meet.localret.cat/lleureflixanco.

[Actualitzat] Enllaç al visionat de la reunió informativa