Camí de Cendra / Ajuntament de Flix
Flix acollirà el proper dissabte 28 de setembre el festival “Camí de cendra”, que es farà entre les 10 del matí i les 2 del migdia en dos escenaris: el pas de barca i el cinema de La Unió Social. Aquesta és una jornada cultural per combatre la destrucció del foc amb la creativitat d’un poble. L’acte està organitzat per un grup de veïns del municipi i compta amb la participació desinteressada d’artistes i experts, i amb la cooperació de l’Ajuntament de Flix i La Unió Social.
Els actes començaran a les 10 del matí, al pas de barca, amb la “Benvinguda al paisatge”, amb el poeta local Albert Guiu, qui oferirà una explicació del paisatge ebrenc juntament amb el director del Grup Natura Freixe, Pere Josep Jiménez.
Mitja hora després està prevista l’actuació del músic Xarim Aresté. A continuació, a les 11, hi haurà una taula rodona per analitzar les propostes de futur i el camí a seguir després dels incendis. En aquest debat, moderat pel periodista Antonio Baños, hi participaran l’expert en incendis i cap del GRAF, Marc Castellnou; l’enòloga del Molí de Rué i guanyadora del guardó Dona Rural 2016, Noemí Poquet, i la biòloga especialitzada en la conservació de la natura, Olga Poblet. A les 12 del migdia hi haurà l’actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés, amb la qual tancarà aquesta primera part d’activitats al pas de barca.
A la 1 del migdia començaran els actes al cinema de La Unió Social, amb l’entrevista a el bomber i artista visual Marc Sellarès, qui presentarà la seva nova obra, feta al terme municipal de Flix en homenatge als afectats pels incendis i com a preludi d’un projecte social per revitalitzar el terreny. Després actuarà la ballarina Anna Hierro (Ensemble Topogràfic / La Veronal). La jornada es clourà amb els sortejos d’una foto de l’incendi cedida i firmada pel fotògraf Jordi Borràs; i una peça de ceràmica donada per Jordi Cuixart.
L’entrada és gratuïta i el donatiu és recomanat. Tot el que es recapti a l’acte es destinarà a la Caixa de Solidaritat de l’Ajuntament de Flix i a la plataforma Rebrotem, una iniciativa per promoure la solidaritat en situacions d’incendis forestals. Fins a set entitats i botigues del municipi també col·laboren en aquest acte cultural, el primer que s’organitza per la causa.
Ressò als mitjans de comunicació i a les xarxes socials
La jornada Camí de Cendra compta amb un ampli ressò tant en els mitjans de comunicació com a les xarxes socials. La premsa, tant la digital com la impresa, ha publicat en diversos mitjans articles i notícies sobre aquesta jornada.
Així mateix, les xarxes socials, en especial Twitter, estan divulgant, un per un, els variats actes que es durant a terme durant aquesta jornada.