Ajuntament de Flix

Flixanca de tota la vida, va decidir apostar per Flix i aquí hi continua. Mar, per alguns, Mar Carranza i per a molts la filla d’Aurora, sens dubte la seua primera “influencer”.

Des ben petita, paral·lelament als estudis prescriptius, va estudiar solfeig i piano amb la senyora Maria Sirisi, Anna Velando i Dolors Montagut les quals li van fer estimar i viure la música. Es va vincular als Petits Cantaires des dels seus inicis i posteriorment a l’Orfeó de Flix. A més a més, va formar part de l’Esbart Dansaire de Flix  amb el guiatge d’Asunción Garciapons.

L’estima per les tradicions, per la llengua catalana i per la cultura han estat els trets que ha importat a la seva professió.

L’any 1985 va obtenir el títol de Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació amb l’especialitat de Pedagogia Terapèutica per la URV. El mateix any, va ser contractada a la mateixa universitat per ocupar una plaça a l’ICE (Institut de Ciències de l’Educació).

El maig del 86 va opositar per la plaça de professora adjunta del Departament de Didàctica de la mateixa universitat i, de sobte, una trucada telefònica li va canviar la vida. El 2 d’agost del 86 es va casar amb  el seu company de vida, Pep Treig.

El gener del 1987 va ser nomenada directora de la revista local La veu de Flix i va iniciar el que esdevindria la seua passió, la docència a Flix. D’aquesta manera, va exercir de professora a l’Escola Municipal de Formació Professional fins que l’Escola d’FP es va fusionar  amb l’Institut de Flix i va passar a ser professora de Llengua al nou  centre anomenat IES Flix. El 1990 es va titular en Logopèdia i juntament amb Tere Moreno, Mª José Franquet i, posteriorment, amb Carolina Rofes, va obrir a Flix el que acabaria sent un referent a la població i a la comarca: el Gabinet Psicopedagògic AIXA.

L’any 1994 va donar a llum a la seua filla Berta i es va treure les oposicions de psicopedagoga obtenint la plaça a l’Institut de Flix, passant a ser la directora del centre l’any 2004 fins al 2021 que va deixar el càrrec i un any més tard es va jubilar.

Mar assegura que ha estat un total de trenta-sis anys fent de la seva passió, la seva professió. Generacions i generacions d’alumnes amb qui ha compartit aprenentatges, confidències i moltes lliçons de vida, ja que, tal com ella assegura, “en el nostre petit món que és l’Institut de Flix tots som mestres i aprenents alhora”.

Ara, ja jubilada, continua jugant al joc de la vida i aquest any podrà afegir un nou epígraf a la seua biografia convertint-se en la pregonera de la Festa Major de Flix del 2023.