Ajuntament de Flix

Recentment s’han iniciat les obres de reconstrucció d’un dels habitatges del poblat iber situat a la Reserva Natural de Sebes. Es tracta d’un dels jaciments ibers més ric i desconegut de l’Ebre, la situació estratègica del qual ha afavorit que des de fa anys es facin campanyes d’excavació dirigides per arqueòlegs i professors universitaris de renom, com Carme Belarte i Jaume Noguera. Pel que fa a les tasques de reconstrucció que s’estan duent a terme actualment, compten amb un equip d’arqueòlegs liderats per Jordi Morer.

Amb la recent actuació de reconstrucció, el jaciment de Flix passa a ser el tercer poblat de Catalunya que es reconstrueix, després del de Lloret de Mar i del de Calafell, i ho fa gràcies a una subvenció de 16.000 euros atorgada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. “Aquesta reconstrucció li dona un valor afegit i, sobretot educatiu, ja que tenim el camp d’aprenentatge de la Reserva Natural de Sebes al costat per on hi passen més de 4.000 xiquets a l’any i és evident que serà una eina pedagògica molt important a nivell educatiu”, ha explicat el batlle de Flix, Francesc Barbero.

Després de visitar les obres de reconstrucció, el regidor de cultura, Pau Guiu Rofes, destaca la gran feina que estan fent el grup d’arqueòlegs, que ja fa anys que treballen per recuperar i protegir les restes del poblat iber de la reserva. A més a més, ha assegurat que “amb les tasques que s’estan duent a terme, el poblat iber es convertirà en un punt d’interès turístic que farà que coneguem millor com vivien els nostres avantpassats” i ha afegit que “caldrà seguir treballant per aconseguir subvencions per poder continuar els treballs i donar visibilitat al projecte”.