Generalitat de Catalunya / Ajuntament de Flix
El Govern de la Generalitat dimarts passat 19 de novembre va aprovar impulsar dos plans d’ocupació a la Ribera d’Ebre, en el marc de les intervencions estratègiques per a la prevenció d’incendis forestals com a conseqüència dels focs produïts durant els dies 26 de juny a 7 de juliol de 2019, que van afectar especialment el municipi de Flix i, en segon terme, altres poblacions de la comarca de la Ribera d’Ebre, com ara la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol i Vinebre.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), atorgarà una subvenció de 964.392 euros a l’Ajuntament de Flix i una altra de 326.324 euros al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre destinades a tasques de prevenció d’incendis.
Com a conseqüència d’aquests focs, les infraestructures relacionades amb la prevenció d’incendis forestals dels municipis esmentats van quedar greument afectades i, per tant, les tasques de prevenció d’incendis forestals, que inclouen la neteja, la reforestació i la reconstitució del terrenys forestals afectats requereixen una mà d’obra que supera els recursos habituals tant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, com de l’Ajuntament de Flix.
Aquests ajuts serviran per desenvolupar les accions d’experiència laboral i de formació de 15 persones al Consell Comarcal i 46 persones a l’Ajuntament de Flix.
Es recorda per poder acollir-se a aquest Pla d’Ocupació, les persones interessades han d’estar en situació d’atur i registrades com a demandants d’ocupació al SOC, on hauran de comunicar el seu interès en treballar en aquest pla.