Ajuntament de Flix / Centre d’Empreses de Flix
El proper dia 27 de febrer, a partir de les 10 del matí i fins aproximadament la 1 del migdia, al Centre d’Empreses de Flix tindran lloc la jornada “Requeriments hídrics en l’olivera i ametller de reg de suport”.
La campanya de reg de la majoria dels regadius s’inicia durant el mes de març, així els regants ja planifiquen entre d’altres coses, el reg i han d’anar ajustant la programació a les necessitats dels cultius.
Des de l’Ajuntament de Flix s’ha mostrat un especial interès per adquirir i difondre formació en diversos aspectes del reg. Des de l’Oficina del Regant, Infraestructures.cat i IRTA, conjuntament amb l’Oficina Comarcal de la Ribera d’Ebre, s’ha organizat aquesta jornada per parlar d’estratègies de reg en dos dels cultius més importants de la zona per millorar l’eficiència en l’ús d’aigua de reg.
També s’exposaran les característiques més importants de les instal·lacions de reg localitzat per tenir en compte els elements més importants per poder gestionar el reg eficientment.
El programa de les jornades és el següent:

  • 10.00 h. Presentació de la Jornada. Sr. Francesc Barbero, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Flix
  • 10.15 h. “Característiques de les instal·lacions de reg localitzat”. Sr. Xavier Guixà, Infraestructures
  • 11.00 h. “Eina de recomanacions de reg RuralCat. Sra. Maite Sisquella, Oficina del Regant
  • 11.30 h. Pausa
  • 12.00 h. “Reg de suport en olivera i ametllet. Sr. Josep Rufat. IRTA
  • 12.45 h. Cloenda de la jornada.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través de l’Oficina Comarcal de la Ribera d’Ebre, tel. 977 40 00 24 – 977 40 04 02,, a/e arebre.daam@gencat.cat; també, a través del servei de preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt.
L’organització d’aquesta jornada ha anat a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Ajuntament de Flix, amb la col·laboració de l’IRTA, l’Oficina del Regant, Infraestructures.cat i RuralCat.