Ajuntament de Flix

Aquest últim any hem anat veient passar dates assenyalades què en situacions de normalitat haguéssim celebrat sense cap mena d’excepció. En totes i cada una d’aquestes situacions ens hem hagut d’anar adaptant i, tot i no poder celebrar-ho com ho havíem fet fins ara, hem buscat alternatives per no passar-ho per alt i no deixar decaure els ànims. L’any que encetem de moment comença igual que l’anterior, però el desgast emocional ja comença a pesar per a molts. És per tot això, que des de l’Ajuntament de Flix un cop més s’ha intentat adaptar i animar a tothom a no passar per alt una data tan assenyalada al nostre calendari com és Sant Antoni.

A causa de les mesures i les restriccions vigents per frenar els contagis, la celebració de la vespra amb fogueres al carrer era inviable, però no ho era que cadascú des de casa seua i amb el seu grup de convivència es preparés i es mengés una bona clotxa com mana la tradició. D’aquesta manera, des de la regidoria de festes i tradicions es va decidir llançar un concurs de clotxes titulat “La clotxa de Sant Antoni més apetitosa de Flix”. La proposta consistia en què entre els dies 16 i 17 la gent fes un àpat amb clotxa i en pugessin una fotografia a les seues xarxes socials etiquetant a l’ajuntament de Flix i afegint el hastag #SantAntoniFlix2021. La resposta de la gent va ser molt satisfactòria, sumant més d’una cinquantena de clotxes flixanques a les xarxes i rebent propostes molt variades que formaven tot un recull fotogràfic que englobava tot el ritual de la clotxa, des del procés d’elaboració fins al moment de devorar-la.

Cartell del Concurs “La Clotxa de Sant Antoni més apetitosa de Flix”

Un cop acabat el cap de setmana i el termini de participació, es van recopilar totes les fotografies publicades i un jurat format pel regidor de festes i tradicions, la tècnica de comunicació de l’Ajuntament de Flix i un professional en l’elaboració de clotxes van emetre els seus vots. No va resultar una tasca gens fàcil donada la gran quantitat de clotxes i el deliciós aspecte de totes elles. No obstant això, com que hi havia d’haver un únic guanyador que s’endugués el premi de la cistella, van fer mans i mànigues per escollir aquelles que tenien un aspecte més apetitós i cada un dels membres del jurat va emetre tres vots adjudicant punts a les que consideraven les 3 clotxes més apetitoses (3 punts a la primera, 2 punts a la segona i 1 punt a la tercera). Un cop emesos els vots, es van posar en comú i es va fer el recompte final quedant en primer lloc la clotxa de Júlia Rius (@juliasuir), en segon lloc per empat la de Cristina Sabaté (@crissall92) i la de Teresa Aran (@teresaaran) i en tercer lloc la de Jaume Masip (@jaumemasipllop).

Amb tot, la guanyadora s’endú una cistella amb productes alimentaris del poble per poder celebrar la victòria amb un bon tiberi, de la qual li’n farà entrega el regidor de festes i tradicions, Pau Guiu Rofes, al seu domicili particular.

Fotografia guanyadora del concurs

 

Fotografies de les clotxes que van quedar en segon i tercer lloc