Ajuntament de Flix
En la sessió plenària duta a terme ahir dilluns, 28 d’octubre, l’Ajuntament de Flix va aprovar una sèrie de mesures fiscals amb l’objectiu de donar suport a les famílies i promoure una economia municipal sostenible. Entre les mesures destacades es troben la congelació de tots els impostos per a l’any vinent, a excepció de la taxa d’escombraries a la qual se li ha incorporat un factor variable i la implementació de la gratuïtat per al nivell i1 a l’Escola Bressol Municipal.
Congelació d’impostos i taxes
El consistori ha decidit mantenir les taxes i els impostos municipals sense cap increment per a l’any 2024, a excepció de la taxa d’escombraries, en la qual es produeix una augment significatiu arran de la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per una economia circular, que obliga a repercutir el cent per cent del cost a l’usuari final mitjançant taxes o preus públics. No obstant això, s’incorpora una part variable per tenir una taxa més equitativa en la qual es té en compte el nombre de persones empadronades en els habitatges i els metres quadrats dels establiments més generadors de residus (supermercats, bars i restaurants). D’aquesta manera, la quota passarà a ser de 127,50 euros i s’afegirà 7 euros per cada persona censada a l’habitatge.
Gratuïtat del nivell i1 a l’Escola Bressol Municipal
Dins de les iniciatives de suport a les famílies amb infants petits, s’ha acordat establir la gratuïtat per al nivell i1 a l’Escola Bressol Municipal Pam-i-Toc de Flix per aquest mateix curs i que es començarà a aplicar a partir del proper trimestre. Aquesta mesura, que serà assumida per l’Ajuntament, facilitarà l’accés a l’educació infantil i contribuirà a la conciliació laboral i familiar de moltes llars, promovent el benestar i la igualtat d’oportunitats per als infants del municipi.
Gestió i control de la mosca negra
El consistori ha manifestat la necessitat de delegar la competència de l’Ajuntament en matèria de salubritat, concretada específicament en la gestió i el control de la plaga de la mosca negra a favor del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i en última instància al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) que és qui se n’encarrega de fer els tractaments.