Ajuntament de Flix

Sota el títol “Història soterrada”, ahir dilluns 8 de juliol es van presentar a Flix els resultats de la darrera campanya d’intervenció arqueològica realitzada a la zona de la Cloratita, a la partida de Sebes. La xerrada anà a càrrec del grup d’alumnes del grau d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, que estan participant en l’excavació, sota la direcció de Queralt Solé, professora agregada del Departament d’Història i Arqueologia, Secció Contemporània.

La present campanya s’ha centrat principalment en l’excavació del polvorí i del refugi antiaeri, dos estructures que ja havien estat identificades en anteriors campanyes. S’han creat dos equips cadascun d’ells dedicat a cadascuna de les indicades infraestructures. Del polvorí, se n’ha pogut acabar excavant bona part, arribant al sol d’aquesta construcció. Del refugi, se n’ha excavat l’accés. Al marge, també es va informar dels objectes que s’han trobat durant la recerca arqueològica.

Finalment van agrair els suports rebuts durant la present campanya d’intervenció, especialment de l’Ajuntament de Flix i de l’Associació Cultural La Cana.

Les alumnes del grau d’Arqueologia de la UB participants en les excavacions, poc abans d’iniciar la xerrada.