La flixanca i doctora en Psicologia Mila Naranjo serà la nova degana de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia (FETEP) de la UVic-UCC. El Patronat de la FUBalmes, a proposta del rector, va aprovar el seu nomenament, que es farà efectiu el pròxim 1 de setembre, coincidint amb l’inici del curs acadèmic. Naranjo prendrà el relleu a Eduard Ramírez, que deixa el deganat després de vuit anys al capdavant de la facultat.

Mila Naranjo Llanos és llicenciada en Psicopedagogia i doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i fa disset anys que és professora a la UVic-UCC, on actualment imparteix docència en els graus en Psicologia i en Mestres d’Educació Infantil i Primària (Menció d’Educació Inclusiva), així com en el Màster en Educació Inclusiva, Democràcia i Aprenentatge Cooperatiu i en el Màster Interuniversitari de Psicologia de l’Educació. A més, va ser coordinadora del grau en Psicologia durant els quatre anys del seu desplegament.

Prèviament, va treballar a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, a la UB i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La seva especialització inclou l’avaluació inclusiva, l’aprenentatge cooperatiu i la millora dels processos d’ensenyament i aprenentatge. Forma part del Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat (GRAD) de la UVic-UCC, i ha publicat diversos articles en revistes científiques i capítols i llibres acadèmics. Assessora centres educatius en la implementació de l’aprenentatge cooperatiu i l’avaluació inclusiva, en què destaca la seva col·laboració amb el Govern andorrà en el procés de reforma del sistema educatiu.