Ajuntament de Flix

Des de l’Ajuntament de Flix s’han fet publiques les bases de la setena edició del Premi de Narrativa Curta i de la sisena edició del Premi de Poesia Vila de Flix. Així com les bases de la tercera edició del Premi de Relat Infantil dirigit als infants del municipi. En totes les convocatòries, hi ha les bases específiques de les modalitats adult i jove de cadascun dels premis.

En tots els casos, la temàtica és lliure. En les modalitats adultes, hi poden participar persones majors d’edat al 31 de desembre de 2024. En la modalitat jove de cada premi, joves de 12 a 17 anys al 31 de desembre de 2024. Pel que fa al premi de relat infantil, està dirigit a infants de 9 a 11 anys. Les obres s’han d’enviar en llengua catalana i en format Pdf a l’adreça electrònica pdc@flix.cat. La data límit de presentació de les obres de tots els premis és el 28 de juny de 2024. El jurat qualificador estarà format per tres membres: un representant de la revista local La Veu de Flix, un representant del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i el president del jurat, Andreu Carranza Font en el Premi de Narrativa i Albert Guiu Bagès en el Premi de Poesia, tots dos escriptors del municipi reconeguts en l’àmbit literari. En el cas del Premi de Relat Infantil, el jurat estarà presidit per Laia Ferrús Vicente, mestra d’educació infantil i primària en menció de Biblioteques escolars.  Tots els membres del jurat són assignats per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Flix.

L’entrega de premis se celebrarà el 18 d’agost de 2024 i és condició obligada assistir a la recollida del premi per obtenir-lo. Prèviament es comunicarà als guanyadors que han estat premiats i hauran de confirmar l’assistència. En cas d’impossibilitat d’assistir-hi per força major, s’haurà d’assignar una persona per recollir el premi.

En el cas del VII Premi de Narrativa Curta, els treballs de la modalitat adulta hauran de tindre una extensió màxima de deu fulls, i mínima de cinc; en la modalitat jove, l’extensió màxima serà de cinc i dos fulls la mínima; i en la modalitat de relat infantil l’extensió màxima serà de tres fulls i un la mínima. Pel que fa al VI Premi de Poesia, en les dos modalitats l’extensió serà entre 20 i 40 versos o equivalent. Els premis són els següents:

VII Premi de Narrativa Curta

 • Modalitat adult
  • 1r 400 euros
  • 2n 150 euros
  • 1r local 250 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 100 euros
  • 2n 50 euros
  • 1r local 75 euros

V Premi de Poesia

 • Modalitat adult
  • 1r 200 euros
  • 2n 100 euros
  • 1r local 150 euros
 • Modalitat jove
  • 1r 100 euros
  • 2n 50 euros
  • 1r local 75 euros

II Premi de Relat Infantil

 • 1r 70 euros
 • 2n 30 euros

La totalitat de les bases es poden consultar al web www.flix.cat a l’apartat de “Participació” del menú principal.