Ajuntament de Flix
Esquerra Repubilcana-Entesa per Flix-AM ha estat la formació més votada a la convocatòria electoral celebrada aquest diumenge, 28 de maig.

Amb el 100% de la totalitat dels vots escrutats, la candidatura d’ERC-Entesa per Flix-AM sobre un cens total de votants de 2.584 (el 70,36% de participació), amb 873 vots (48,02%) ha assolit 6 regidors, cosa que li reporta la majoria absoluta en el nou Consistori de la legislatura 2023-2027, i per tant assegura l’alcaldia per al seu cap de llista, Francesc Barbero Escrivà.
La següent candidatura en vots ha estat Junts per Flix-CM, amb 440 (24,17%), que ha assolit 3 regidors. Les altres dos candidatures que concorrien a les Eleccions Municipals a Flix, Alternativa per Flix-CP i Unitat Popular per Flix, amb 186 (10,22%) i 181 (9,95% ) vots respectivament, han assolit cadascuna un representant.

Escrutini
A les Eleccions Municipals, a Flix han participat  1.818 electors (el 70,36% sobre un cens de 2.584). Hi ha hagut  75 vots nuls i 63 en blanc. ERC-Entesa per Flix-AM, amb 873 vots (50,08%) ha estat la força més votada, assolint la majoria absoluta al nou Ajuntament (6 regidors i regidores d’11). La següent candidatura amb més vots ha estat Junts per Flix-CM, amb 440 (25,24%), cosa que li ha suposat assolí 3 regidors. Les altres dos formacions que han participat en les Eleccions Municipals a Flix, Alternativa per Flix-CP (amb 186 vots, 10,67%) i Unitat Popular per Flix (181 vots, 10,38%), comptaran amb 1 regidor cadascun.

En cadascuna de les seccions electorals de Flix es repeteix aquest mateix ordre quant al suport obtingut en vots, excepte en un cas com es veurà. Al districte primer, secció primera, ERC-Entesa per Flix-AM ha assolit 229 vots; a la secció segona, 376; i al districte segon, secció única, 268. Junts per Flix, al districte primer, secció primera, 148 vots; a la secció segona, 168; i al districte segon, secció única, 124 vots. UF Unitat Popular per Flix, al districte primer, secció primera, 55 vots; a la secció segona, 58; i al districte segon, secció única, 68 vots. Finalment, Alternativa per Flix-CP, al districte primer, secció primera, 69 vots; a la secció segona, 68; i al districte segon, secció única, 49.

Per tant, el nou Ajuntament que encapçalarà Francesc Barbero, comptarà amb els següents regidors i regidores:

 • ERC-Entesa per Flix-AM
  • Francesc Barbero Escrivà
  • Laia Gómez Aran
  • Caco Casals Rodes
  • Gemma Abelló Treig
  • Vera Llombart Sanjuan
  • Cristina Ferrús Tarragó
 • Junts per Flix
  • Josep Solé Rojals
  • Núria Rius Bargalló
  • Anna Rosa Garcia Álvarez
 • Unitat per Flix-CP
  • Natxo Olivar Pascual
 • Crida Flixanca
  • Mateu Rodes Falcó

El nou Consistori es constituirà el proper dia 17 de juny.