Fotografia de família amb els nadons nascuts durant el 2022

Ajuntament de Flix

La Reserva Natural de Sebes va acollir ahir veïns i veïnes d’arreu de la Ribera d’Ebre per celebrar la Festa i la Cursa de les Cigonyes organitzada pel Grup Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La cita és una magnífica oportunitat, cada any, de visitar i descobrir la Reserva Natural de Sebes i el Meandre de Flix, on fa més de tres dècades que s’està recuperant i afavorint la biodiversitat d’aquesta zona humida al costat del riu que dona nom i vertebra la Ribera d’Ebre.

La festa, que enguany ha coincidit amb la celebració de la Cursa de les Cigonyes, obre la Reserva a una jornada pensada per tots els públics, especialment les famílies, amb l’objectiu de promoure la sensibilització i educació ambiental ja des de ben petits. De fet, aquesta jornada solidària amb la natura cada any dona la benvinguda als nadons nascuts, en aquest cas el 2022, amb un diploma.  Així mateix, és va aprofitar l’ocasió per fer entrega de diplomes als nadons nascuts durant el 2019 i que arran la pandèmia no van tenir l’oportunitat de fer-se la tradicional fotografia de família.

“Només estimarem allò que coneguem. I ens hem de creure que la Ribera d’Ebre és un territori magnífic per viure, créixer, fer-se gran”, va dir l’alcalde de Flix, Francesc Barbero, coincidint amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, en “l’estima pel nostre territori” i “l’encert d’organitzar actes com la festa de les Cigonyes si volem que els joves i les famílies es plantegin tenir fills i un futur als nostres pobles”. Petits i grans van compartir un matí ple d’activitats, amb jocs gegants, treballs manuals, música, esport, amb dos itineraris per córrer dins la Reserva Natural de Sebes, tot descobrint el seu entorn: més de 250 hectàrees d’aigües lliures, aiguamolls, bosc de ribera, illes fluvials, galatxos… al costat del riu Ebre.

Parlaments institucionals del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el president del Grup Natura Freixe, Oscar Bosch, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el batlle de Flix, Francesc Barbero

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va participar en la Festa de les Cigonyes, felicitant el Grup Natura Freixe i a les institucions del territori per una iniciativa “molt inspiradora”, tant per la tasca “excel·lent” que fa aquesta entitat del tercer sector en la preservació del territori, com pel que fa a les polítiques de suport als joves, les famílies i la infància: “Un país que aposta per les famílies amb fills és un país que inverteix en el seu futur”. En aquest sentit, Campuzano va recordar “el potencial enorme” de la Ribera d’Ebre “en un moment com l’actual, de “transformació econòmica molt evident”. “La Ribera està davant una gran oportunitat, com un dels motors econòmics del país i de respecte a l’entorn natural”, considera el conseller, ja que “Sostenibilitat i economia són imprescindibles com a factors de progrés i ocupació d’un territori, i més acompanyat del suport a la natalitat”.

 

Reunió amb l’Associació de familiars de la Residència Les Escoles Velles de Flix

Durant la visita a Flix, el conseller també es va reunir amb els representants de les famílies de la residència d’avis de Flix amb qui ja fa mesos que es treballa arran del malestar i el descontentament dels familiars amb el funcionament del centre. Després del relleu a la conselleria, des del consistori es reconeix haver percebut un canvi d’actitud de la Generalitat de Catalunya respecte a la residència de Flix. En aquest sentit, el batlle ha volgut agrair tant la implicació del conseller, Carles Campuzano, com del director de Drets Socials de l’Ebre, Juan Manuel Jaramillo, que en els set mesos que porten al càrrec han aconseguit encarrilar qüestions de la residència de Flix que anaven malament des de la pandèmia.

Reunió amb l’Associació de familiars de la Residència Les Escoles Velles de Flix

De la reunió en destaca la informació anunciada pel conseller sobre els serveis jurídics del Departament que han determinat que l’estiu de l’any vinent hi haurà una finestra de renovació del contracte amb l’actual prestador del servei. Davant la notícia, el batlle ha assegurat que estan molt esperançats de què si no s’aconsegueixen solucionar tots els problemes que depenen de l’empresa que gestiona actualment la residència, la revisió serà una recessió del contracte amb ells. Barbero ha assegurat que “entre la feina ben feta que s’ha anat fent aquests últims mesos on hi ha hagut canvis significatius i les famílies així ho han notificat al conseller i amb aquest horitzó de revisió de l’any vinent, estem absolutament convençuts que la residència tornarà als estàndards de qualitat que tenia quan va començar.”