Ajuntament de Flix

Avui 5 de maig de 2023 es compleix el 78è Aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Per aquest motiu, alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l’Institut de Flix, acompanyats per la professora Mònica Llop Viñolas i el batlle de l’Ajuntament de Flix, Francesc Barbero Escrivà, han recordat els deu flixancos que van ser deportats en camps nazis, la majoria precisament al camp de Mauthausen. L’acte ha consistit en fer un recorregut pels llocs on hi ha ubicades les llambordes Stolpersteine en record dels deportats, netejant la placa commemorativa, dipositant un clavell i fent la lectura de la història de cadascun dels deu deportats.

La participació d’alumnes de l’Institut de Flix en aquesta commemoració está motivada per la intenció de fer arribar a les generacions joves els valors que es volen transmetre a través de les llambordes Stolpertaine, i que en els anys propers hi participin aixi mateix altres alumnes del centre educatiu. Una iniciativa que s’ha dut a terme entre l’Ajuntament de Flix i l’Institut de Flix, coordinada per la professora d’Història Mònica Llop Viñolas, membre de l’entitat DEMD (Departament d’Educació i Memorial Democràtic) – Terres de l’Ebre.