Instant de l’acte d’inici del nou programa de conferències de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Ajuntament de Flix

Ahir dilluns 17 d’abril, a Ca Don Ventura, es va impartir la primera de les quatre xerrades que integren el programa de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran d’aquest primer semestre de 2023. Prèviament, es féu l’acte d’obertura d’aquest nou cicle, amb la intervenció del batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, i la presència de M. Isabel Miró Montoliu, coordinadora de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV i primera conferenciant. El batlle donà la benvinguda a totes les persones assistents, tot agraint-los la seua participació i la seua voluntat de formar-se i agraint aquesta iniciativa de la URV envers la gent gran, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Flix.

Aquest cicle de quatre conferències del primer semestre de 2023 és d’assistència lliure i gratuïta i no cal cap inscripció. Des del Campus de les Terres de l’Ebre de la URV, s’han programat les conferències a Tortosa, Amposta i Flix, amb la col·laboració dels respectius ajuntaments i de la Diputació de Tarragona.

De cara al proper curs 2023-2024, les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran reprendran la programació dins del curs acadèmic i amb les preceptives matriculacions.

La maternitat d’Elna, tema de la primera conferència

La primera conferència del programa fou “Una llum en la foscor: la maternitat d’Elna”, impartida per M. Isabel Miró Montoliu, doctora en Pedagogia i professora de la URV. Durant la seua intervenció, M. Isabel Miró féu un recorregut des de l’exiliats de la Guerra Civil, les penúries al camp d’Argelers i la iniciativa de la suïssa Elisabeth Eidenbenz amb la creació de la maternitat d’Elna que suposà la millora de les condicions i el salvament dels nounats del camp d’Argelers, fins al tancament d’aquesta institució pels ocupants nazis.

La resta de conferències del programa tindran lloc els dies 8 i 22 de maig i 5 de juny, amb els següents continguts i conferenciants:

  • 8 de maig: “JO, el malalt”, a càrrec de Santiago González, president de l’Associació de Malalts del Cor de les Terres de l’Ebre
  • 22 de maig: “Delta, biodiversitat i sostenibilitat”, a càrrec de Nati Franch, biòloga del Parc Natural del Delta de l’Ebre
  • 5 de juny: “La llengua catalana: un diàleg intergeneracional”, a càrrec de Miquel Àngel Pradilla, catedràtic de sociolingüítica de la URV

Totes les conferències s’imparteixen a Ca Don Ventura, a les 18 h.

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran estan organitzades per la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb la col·laboració dels ajuntaments on tenen lloc les xerrades i de la Diputació de Tarragona.

El batlle de Flix, Francesc Barbero Escrivà, durant la seua intervenció en l’acte d’inici, juntament amb la coordinadora de les aules de la URV, M. Isabel Miró Montoliu.

M. Isabel Miró impartint la primera conferència del programa.