• Segons els acords establerts, en l’òrgan de govern hi havien de formar part els alcaldes del municipi més petit i del més gran de les respectives zones nuclears d’Ascó i Vandellós. En aquest aspecte, Flix i Tivissa, reclamen ser els municipis més grans quant a superfície.

 

Ajuntament de Flix

Avui s’ha celebrat la primera reunió de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, una reunió on no s’ha convocat a cap ajuntament arran la petició de Flix i Tivissa de ser, d’acord amb l’establert a la llei, els municipis més grans i, per tant, els representants de la Zona 1, juntament amb els més petits en aquest òrgan.

Donat que el terme “gran” pot ser interpretat tant en població com en superfície, des de l’Ajuntament de Flix i Tivissa es defensa que, si no s’especifica, tant pel significat de la paraula, com per tota la jurisprudència legal que hi ha al voltant de les lleis de la Generalitat, “gran” sempre s’interpreta en terme superficials, sent Flix i Tivissa els més grans. Tant és així que ambdós ajuntaments estan disposats a defensar aquesta postura fins on calgui.