Ajuntament de Flix

L’assentament iber situat a la Reserva Natural de Sebes ja compta amb un habitatge iber reconstruït, convertint-se amb el tercer poblat iber de Catalunya que es reconstrueix. El jaciment de Sebes és un dels més rics i desconeguts de l’Ebre, la situació estratègica del qual ha afavorit que des de fa anys es facin campanyes d’excavació dirigides per arqueòlegs i professors universitaris de renom, com Carme Belarte i Jaume Noguera. Pel que fa al projecte de reconstrucció, ha comptat amb un equip d’arqueòlegs liderats per Jordi Morer, que ha reproduït l’habitatge fidelment emprant les tècniques i els materials originals de l’època ibera.

Aquest dilluns, 3 d’abril, s’ha dut a terme la visita inaugural guiada per Jaume Masip, president de l’Associació Cultural La Cana, acompanyat de Francesc Barbero, batlle de Flix, i membres de la corporació municipal, així com de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el president del Grup Natura Freixe, Oscar Bosch.

L’actuació ha estat possible gràcies a una subvenció atorgada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i permet que aquest poblat iber tingui més visibilitat i es converteixi en un punt d’interès turístic que permet conèixer millor la seua manera de viure.

El batlle de Flix, Francesc Barbero, en destaca la vessant educativa vinculada al Camp d’Aprenentatge de Sebes i l’enclavament magnífic on està situat proper a la Reserva i al GR99 que hi passa per davall mateix. “Pensem que serà un molt bon actiu d’ara endavant”, ha assegurat i ha recordat que ja es pot començar a visitar a partir d’aquesta Setmana Santa dins de les jornades de “Natura i Patrimoni” que organitzen conjuntament la Cana i el Grup Natura Freixe.