Generalitat de Catalunya / Ajuntament de Flix

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, i la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló Margalef, van explicar dimarts passat 7 de març les novetats del curs 2023-24 a les Terres de l’Ebre, que estarà marcat, de nou, per l’augment de l’oferta de formació professional. Entre altres, s’informà que l’Institut de Flix oferirà el cicle formatiu de grau superior d’Energies renovables.

Concretament, els centres educatius de les Terres de l’Ebre oferiran la nova oferta formativa següent:

  • Programa de Formació i Inserció (PFI). Auxiliar de Manteniment i Reparació de Vehicles de Mobilitat Personal. Institut Terra Alta (Gandesa)
  • Cicle Formatiu Grau Bàsic. Agrojardineria i composicions florals. Institut Sòl de Riu (Alcanar)
  • Cicle Formatiu Grau Superior. Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear. Institut de l’Ebre (Tortosa)
  • Cicle Formatiu Grau Superior. Energies Renovables. Institut Flix
  • Ensenyaments Esportius. Atletisme. Institut Tecnificació (Amposta)
  • Doble titulació Batxillerat+Futbol. Institut Tecnificació (Amposta)
  • Curs especialització. Aeronaus pilotades de forma remota – Drons. Institut de l’Ebre (Tortosa)
  • Curs especialització. Robòtica Col·laborativa. Institut Montsià (Amposta)

“Anem avançant amb una oferta de la mà del teixit empresarial del territori: fa temps que hi estem treballant i la formació professional és una aposta clara del Govern aquesta legislatura”, va detallar el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, que destacà que “estem identificant quins són els sectors estratègics que tenen més recorregut i que en un futur preveiem que es vagin implantant a les Terres de l’Ebre”. “Volem que el jovent de casa nostra pugui tenir un millor accés al món laboral i, a l’hora, que les empreses que estan a les Terres de l’Ebre vegin que el territori disposa de talent, format i jove”, va concloure Salvadó. “Necessitem molts tècnics superiors, formats al món de l’empresa, i l’especialització cada vegada serà més important”, va valorar la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Montse Perelló Margalef.

Baixada de ràtios

Una altra de les mesures destacades per al proper curs serà, per segon any consecutiu, la reducció de la ràtio a Infantil 3. Per tant, hi haurà ràtios de 20 alumnes a les aules d’I3 i d’I4. L’oferta a les Terres de l’Ebre serà de 237 grups per Infantil, 488 a Primària i 282 a ESO.

La preinscripció dels ensenyaments obligatoris el curs 2023-24, que serà totalment en línia, es podrà fer entre el 6 i el 20 de març a l’educació infantil i primària, i entre el 8 i el 20 de març a l’ESO. Pel que fa a la matriculació, tindrà lloc del 20 al 29 de juny per l’alumnat entre I3 i 4t d‘ESO (més informació a preinscripcio.gencat.cat). Com a novetat, el curs que ve també es començarà a aplicar la zonificació a Tortosa i Deltebre.

El procés de preinscripció d’enguany té com a novetat també la reserva diferenciada de places per a l’alumnat amb necessitats educatives especials per diversitat funcional (NEE-A) i específiques derivades de situacions socioeconòmiques desafavorides (NEE-B).