Ajuntament de Flix

La Llei de Barris té l’objectiu de millorar les condicions de vida de la població de les àrees amb alta vulnerabilitat social, dèficits urbanístics, manca d’equipaments i serveis o dificultats d’accessibilitat. En el cas de Flix, el projecte engloba Les Casetes, Els Comellarets i La Colònia Fàbrica.

A banda de les millores urbanístiques i d’entorn, també s’han realitzat plans d’ocupació, coneguts com Treball als Barris. Dins d’aquests plans, l’Ajuntament de Flix va decidir introduir ara fa 10 anys la figura de la vetlladora, per completar d’altres perfils com ara peons o dinamitzadors socioculturals.

Les vetlladores fan una feina d’acompanyament i atenció a gent gran que viu sola: passejades, converses, servei d’ajuda per comprar, acompanyar al metge, exercicis de memòria i sensorials, etc. El projecte va començar amb una mitja jornada i sis mesos i s’ha augmentat fins als nous mesos a jornada sencera la darrera convocatòria.

Cal destacar, que durant els mesos més durs de la pandèmia, aquest servei es va ampliar a tota la població per tal d’ajudar a persones vulnerables i evitar que s’exposessin a la covid-19.

“Valorem molt positivament este servei, que ofereix a persones grans que viuen soles als barris de Flix, serveis bàsics i essencials que ajuden a millorar la seua qualitat de vida”, ha assegurat la regidora d’Afers Socials, Norma Pujol.