Signatura del conveni amb la presència de Pau Guiu Rofes, regidor de cultura, Francesc Barbero, batlle de Flix, Joan Martínez, president de la Confraria d’Armats de Flix, i Marta Neus Tarragó i Antonio Reyes, membres de la junta

 

Ajuntament de Flix

La XXIV Trobada d’Armats del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre enguany se celebrarà a Flix el diumenge 26 de març de 2023. L’organització, a càrrec de la Confraria d’Armats de Flix, rebrà set-cents armats i pretorians, i la trobada comptarà per primer cop amb les Confraries de Lleida i Vila-real. A més a més, hi participaran les confraries de l’Arboç, el Vendrell, el Pla de Santa Maria, Montblanc, l’Espluga de Francolí, Valls, Alcover, Vilallonga del Camp, Bellpuig, la Selva del Camp, Constantí, les Borges Blanques, Juneda, Reus, Riudoms, Riudecols i la Palma d’Ebre.

Per fer possible l’esdeveniment, l’Ajuntament de Flix i la Confraria d’Armats de Flix han signat un conveni de  suport econòmic i logístic, gràcies al qual l’Ajuntament finançarà la part que la confraria no pugui assumir. Tot i això, l’entitat també comptarà amb la col·laboració econòmica de comerços, empreses i subvencions.

“Estem molt contents de tornar a acollir una trobada d’armats com la que ja es va celebrar l’any 2011 i que suposarà la visita d’un miler de persones de fora vila” ha assegurat el regidor de cultura i ha afegit que “a més a més, els veïns de Flix tindrem l’oportunitat de veure desfilar 700 armats pels carrers del poble”. Des del consistori s’agraeix tota la feina i l’entusiasme dipositats per l’organització  per fer possible un esdeveniment d’aquesta magnitud.