Ajuntament de Flix

Flix serà la seu de la I Regata de  la Lliga Catalana de Batel que obrirà el calendari de la competició d’aquesta temporada. A més a més, el Club Nàutic Flix també organitzarà el VII Descens del Meandre amb una programació per al dissabte a la tarda i el diumenge al matí. Així doncs, el riu serà el protagonista del cap de setmana.

La programació esportiva s’iniciarà el dissabte al matí  a partir de les nou amb la I Regata de la Lliga Catalana de Batel, una embarcació de cinc tripulants (quatre remadors i un timoner) típica del Cantàbric. Es tracta d’una embarcació que es va adoptar a Catalunya per ser molt beneficiosa en la promoció del rem en categories base i que s’ha potenciat molt els últims anys.

Dissabte a la tarda, a partir de les dos i fins a les sis, se celebrarà el VII Descens del Meandre amb llaüt mediterrani per a categoria absoluta, amb un recorregut de 4 quilòmetres, i per a categoria veterana, de 3 quilòmetres. El llaüt mediterrani és una embarcació de nou tripulants (vuit remadors i un timoner) present a tota la costa mediterrània, a Catalunya, el País Valencià, la Regió de Múrcia i Andalusia. Anteriorment, aquesta regata estava dins de la Lliga Catalana de Llaüt Mediterrani, però per reducció de jornades, s’ha quedat fora de competició. No obstant això, des del Club Nàutic Flix i des de l’Ajuntament s’ha apostat per continuar creient en la regata del meandre, aprofitant l’espectacular paratge. A més a més, es considera una forma d’impulsar aquest tipus d’embarcació i acaba sent un test de pretemporada per a tots els equips de la costa mediterrània, ja que aquest any comptarà amb la participació d’equips de fora de Catalunya, com és el cas dels clubs RCN Denia, RCN Valencia i Universidad Alicante, tots ells del País Valencià.

La programació esportiva seguirà el diumenge al matí de deu a dotze amb les proves d’esprint de llaüt mediterrani, les quals es disputaran a dos carrers, com si es tractés d’una regata, a diferència de dissabte que serà una competició a contrarellotge, amb les embarcacions sortint una rere l’altra. En el cas de diumenge, els clubs competiran amb els rivals al costat, com passaria en un campionat d’Espanya.

Per complementar el cap de setmana, el dissabte a un quart de vuit de la tarda a Ca Don Ventura, tindrà lloc la conferència “La força en els esports de resistència” a càrrec del prestigiós preparador físic, Iñigo Mujika. Una xerrada que englobarà diferents esports de resistència de la comarca.