Reunió de coordinació d’Educació 360 entre l’Ajuntament de Flix i els centres educatius del municipi

Ajuntament de Flix

El passat dimarts, 17 de gener, va tenir lloc a l’Ajuntament una trobada de coordinació d’Educació 360 del municipi. En la trobada van participar els cinc directors dels centres educatius de Flix i la regidora d’Educació, Norma Pujol. Així doncs, en la reunió van ser-hi presents Montserrat Guiu, directora de l’Institut de Flix, Josep Manel Albiach, director de l’Escola de Flix, Naomi Zamora, directora de l’Escola Bressol Municipal, Sergi Sánchez, director del Camp d’Aprenentatge de Flix, i Alfons Guiu, director de l’Escola de Música Municipal.

Aquestes reunions es van iniciar just abans de la pandèmia i es van interrompre durant aquesta. Ara, un cop retornada la normalitat dels processos educatius, s’ha vist la possibilitat de tornar a coordinar tots els centres educatius per posar-se al dia de les actuacions i projectes  que s’estan duent a terme i per consensuar nous projectes en comú per treballar en xarxa, sempre vetllant per l’interès dels infants de Flix.

La idea és que aquestes reunions tinguin lloc de manera regular trimestralment o més sovint, si s’escau. A partir d’aquesta última reunió també es va acordar la incorporació de la directora del Jeroni de Moragas, Carolina Rofes, a les pròximes reunions, ja que també hi assisteixen alumnes del nostre municipi.

Una de les actuacions que es van acordar, va ser dur a terme una enquesta a les famílies per saber el motiu pel qual majoritàriament accedeixen a l’escola i a l’institut en cotxe i a partir d’aquí, veure el motiu principal, ja sigui per temes laborals, d’horaris o de sedentarisme, i així veure si es poden fer activitats conjuntes per fomentar itineraris saludables des de diferents punts del municipi fins a les escoles i l’institut.

D’altra banda, Norma Pujol, com a regidora d’infància, va anunciar com a novetat que durant el 2023 es posarà en marxa el nou Consell d’Infància a Flix, una notícia molt ben rebuda per totes les persones assistents, ja que es tracta d’un pas més en el foment de polítiques de participació en l’etapa infantil dels xiquets i xiquetes i proporcionar les eines necessàries perquè, aquests, tinguin veu a l’hora de decidir quines activitats volen al poble per ells.

Tot i que el concepte “Educació 360” és relativament nou, el sistema educatiu de Flix fa anys que treballa en xarxa, és per això que és un referent a nivell territorial. Tant és així, que des de la Xarxa Territorial Educació 360 Terres de l’Ebre s’ha convidat a l’Ajuntament de Flix, el proper 23 de febrer a participar d’una taula rodona que tindrà lloc a Gandesa, on es debatrà sobre educació i l’Ajuntament de Flix tindrà l’oportunitat de donar a conèixer les seues dinàmiques i fer arribar la proposta educativa al màxim de persones possibles relacionades amb el món de l’educació de les Terres de l’Ebre.