Ajuntament de Flix

El passat dimecres a la tarda, el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va donar el vistiplau a la proposta per declarar Bé Cultural d’Interès Local el Molí de Butxaquina de Flix. Es tracta un edifici del segle XVII, utilitzat fins fa poc com a almàssera d’oli i que l’Ajuntament de Flix vol rehabilitar per convertir-lo en un espai destinat a usos culturals.

Francesc Barbero, batlle de Flix, explica que “el fet que hagi estat explotat per l’empresa Oliflix fins fa  un parell d’anys ha permès conservar-lo en un estat molt interessant d’usos” i afegeix que “no hi ha cap altre edifici a Flix en unes condicions com les que té el Molí de Butxaquina, la qual cosa el fa molt interessant.”

A més a més, la declaració de Bé Cultural d’Interès Local ajudarà també a reforçar els projectes de rehabilitació previstos respecte l’edifici i la possibilitat de presentar-lo a línies de subvencions que hi ha expressament obertes per a béns culturals d’interès local o d’interès nacional.

L’Ajuntament de Flix, com a municipi de menys de cinc mil habitants, ja va fer l’aprovació inicial de l’expedient per declarar el Molí de Butxaquina en la sessió plenària del 8 d’agost de 2022 i ara el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre n’ha fet l’aprovació definitiva.