Ajuntament de Flix

El 19 de setembre, la Ribera d’Ebre va donar tret de sortida a les activitats del CoworkFest, el primer festival de coworkings rurals de Catalunya, entre els quals hi ha l’espai co-working ubicat al Centre d’Empreses de Flix. Es tracta d’una proposta de més de cinquanta activitats vinculades al coworking i a la dinamització de la comunitat emprenedora on s’hi han dut a terme ponències, xerrades, tallers, actes lúdics a jornades de portes obertes, networking…

L’espai coworking del Centre d’Empreses de Flix ha participat en un total de cinc activitats, entre elles, un debat sobre l’estratègia comarcal dels espais coworking de la Ribera d’Ebre, un LIVE d’Instagram amb l’emprenedora morenca Maria Piñol per parlar sobre com emprendre en l’àmbit rural; una taula rodona sobre Economia Social i Solidària oberta a tot el  públic; i un taller de mindfulness al Centre d’Empreses dirigit a la seua comunitat.

Taula rodona d’Economia Social i Solidària a Ca Don Ventura, organitzada dins el marc del Coworkfest

El Festival, organitzat per Cowocat Rural, vol també mostrar els espais de coworking com a espais dinàmics, vertebradors de comunitats i acollidors de persones; generar un esdeveniment capaç de posar els espais i el moviment coworking rural en el focus mediàtic a nivell català, obrir-los a la ciutadania i a potencials nous usuaris, difonent el concepte coworking i fer-ho col·laborativament, multiplicant i amplificant la capacitat de projecció individual de cada espai.

Cowocat Rural és un projecte liderat pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (Ribera d’Ebre – Terra Alta) en el qual hi participen 10 grups d’acció local de Catalunya. Té com a objectiu potenciar l’atracció i retenció de talent i la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i difondre els valors del coworking i del teletreball en els territoris que participen en el projecte.

En el marc d’aquesta iniciativa, la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit la presentació del projecte ‘Ribera d’Ebre: la vall del coworking rural’ que vol sumar sinergies entre set espais de coworking de la comarca, quatre ja en funcionament (Riba-roja d’Ebre, Flix, Ascó i Móra d’Ebre) i tres més que es posaran em marxa abans d’acabar aquest 2022 (La Torre de l’Espanyol, Miravet i Móra la Nova). Així, els pròxims mesos la Ribera comptarà amb espais de coworking repartits per tota la comarca.