Ple extraordinari per concedir distinció honorífica al sr. Arturo González Benet

Ajuntament de Flix

L’Ajuntament de Flix ha concedit la distinció honorífica de la Medalla d’Honor de la Vila de Flix a l’ex-secretari Arturo González Benet. L’entrega es va dur a terme en una sessió plenària extraordinària celebrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Flix el dijous, 21 de juliol de 2022. Durant l’acte, van intervenir els portaveus dels diferents grups municipals dedicant unes paraules en reconeixement a Arturo i en suport a  la seua família i es va fer entrega de la Medalla d’Honor de la Vila de Flix a la seua vídua. El seu germà, Pepito González, va expressar unes paraules d’agraïment en nom de la família.

El batlle de Flix, Francesc Barbero, va destacar que va ser un gran servidor públic i una persona compromesa amb el poble de Flix, els seus convilatants i el seu patrimoni.

Arturo González Benet va nàixer a Flix el 7 de maig de 1960, segon fill de Josep González Escolà i Carme Benet Pecullà. Es va casar amb Carola Fraile Guardia i morí sobtadament el 24 de juliol de 2020.

Va estudiar l’ensenyament primari a les Escoles de Flix i el batxillerat a l’Institut de Flix. Posteriorment, faria els estudis universitaris a la Facultat de Dret de Lleida, llavors adscrita a la Universitat de Barcelona, on assoliria la llicenciatura. Val a dir que les pràctiques de la llicenciatura les va dur a terme a l’Ajuntament de Flix.

El 1986 superà les proves d’oposició a l’escala de funcionaris de l’administració local. Inicialment exercí de secretari de l’Ajuntament de Saidí (Baix Cinca). Posteriorment, des de 1989, fou secretari del Consell Comarcal del Priorat. També exercí interinament el càrrec de secretari general de l’Ajuntament de Flix en dos períodes, de 2003 a 2010 i de 2016 a 2020.

En el camp associatiu, estigué vinculat a dos clubs esportius. Fou jugador dels primers equips de la JE Handbol Flix, quan aquesta entitat inicià la seua activitat el 1976. L’altra activitat esportiva a la qual estigué lligat fou el futbol. Fou fundador i secretari de la junta directiva de l’Escola de Futbol de la JE de Flix, de la qual també formà part de l’equip d’entrenadors. Paral·lelament, fou secretari de la junta de la JE de Flix.

També estigué vinculat a l’associació prioratina «No jubilem la memòria», de la qual fou membre de la junta directiva.

L’any 1993 fou soci-fundador de l’Associació per a la conservació del patrimoni cultural de Flix «Petreus», entitat del que en fou secretari. Tot i la breu trajectòria d’aquesta entitat, fou la primera llavor per tal vehicular inquietuds envers el patrimoni cultural flixanco, sobretot en relació un dels seus elements més emblemàtics com és el Castell Nou, essent la seua restauració un dels principals objectius que es marcà «Petreus», objectiu en el qual Arturo González Benet tingué un paper destacat dins l’entitat. Anys després, aquesta activitat i inquietud d’Arturo González Benet envers del Castell Nou es veuria reflectida al·legòricament en el conte infantil Lo castell del tiet Arturo, escrit per Paquita Soler.

En l’àmbit personal, Arturo González Benet es va caracteritzar pel seu caràcter afable i proper envers les altres persones. En l’exercici dels seus càrrecs, va destacar per la seua professionalitat i la bona relació amb la resta de companys.

Entrega de la Medalla d’Honor i d’un ram de flors a Carola Fraile en nom del seu difunt espòs, Arturo González Benet
Pepito González expressant l’agraïment per la distinció honorífica concedida al seu germà, Arturo González Benet