DeltaChamber / Ajuntament de Flix

DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el Festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, oferint un programa de concerts d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori. Un punt de trobada de músics de tot el món amb una audiència fidel, on els artistes ofereixen el seu treball en un entorn creat per compartir, créixer, motivar i emocionar.

El tret diferencial de DeltaChamber Music Festival es deu als seus músics de trajectòria internacional que es reuneixen a les Terres de l’Ebre per crear música única, que no s’escolta ni es repeteix a cap altre lloc del món. No es programen simplement concerts, sinó encontres de músics i altres creadors que proposen una manera més íntima i nova d’experimentar la música que s’acaba interpretant a llocs que esdevenen escenografies naturals, històriques o artístiques úniques.

DeltaChamber Music Festival és un esdeveniment que vol ajudar a construir una societat més sensibilitzadacompromesa i activa, i tot plegat fer-ho a través de diferents arts (pedagògiques, filosòfiques, del moviment, culinàries i visuals), sent la música el nexe comú de totes elles.

Ja es poden adquirir les entrades per als concerts de la 7a edició de DeltaChamber Music Festival, que tindran lloc del 25 de juliol al 7 d’agost, en 5 municipis de les Terres de l’Ebre, amb la iniciativa d’apropar la música de cambra d’alt nivell a diferents indrets del territori.

Espais singulars d’Amposta, Deltebre, Flix, Tortosa i Ulldecona seran el teló de fons d’un programa exquisit que anirà a càrrec d’un elenc d’11 músics de prestigi internacional, acompanyats de 5 joves músi

Sota el tema “Fantasia”, el festival proposa un repertori per deixar volar la imaginació amb la fantasia, una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra marcat per un caràcter improvisatori, tal com es veurà en la trentena de concerts que s’oferiran entre els concerts centrals, els concerts individuals i els concerts DeltaChamber al Territori.

El concert “Danses fantàstiques” que tindrà lloc a Flix el 29 de juliol a les vuit de la tarda, serà l’encarregat d’encetar el DeltaChamber que seguirà amb  concerts a Deltebre, Amposta, Ulldecona i Tortosa.

Un any més, l’espai on se celebraran els concerts centrals s’intervindrà amb el projecte guanyador del Concurs d’Arquitectura Efímera que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. En aquesta edició del concurs, el projecte guanyador ha estat “L’AURORA”, de l’Estudi d’Arquitectura Pere Socias Julbe. D’altra banda, i com a novetat d’aquests concerts, el repertori de cambra s’acompanyarà amb la delicada actuació de l’ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar d’Hongria.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, DeltaChamber Music Festival recupera els músics internacionals, reunint, així, alguns dels millors músics nacionals i internacionals del món per viure una residència artística i musical que és única a les Terres de l’Ebre. Un procés de creació que té com a resultat el repertori cambrístic que després s’interpreta en els concerts oferts i que és música que no s’escolta ni es repeteix a cap altre lloc del món.

Les entrades es poden adquirir al web deltachambermusicfestival.com. D’altra banda, les persones interessades a participar en els workshops que es realitzaran els dies 26 i 28 de juliol, encara poden inscriure’s enviant un correu a info@deltachambermusicfestival.com.